Umjesto sto se bore za naplate nekih nadoknadi za bebe, bolje da se bore protiv nezaposlenosti i boljih plata, da im muz moze zaraditi i svojim radom othraniti to dijete a ne da "kamču" i traze neku milost od drzave.... onim ciganima sto rode po 5 ili 6 djece treba dati nadokandu a ne ovim "grajdanima" sto imaju dva kucna ljubimca i jedno dijete.
zaposlene porodilje traze naknade koje im po zakonu pripadaju, a kasne vec pola godine, to je bit ovog okupljanja, niko nije tu da trazi milost od drzave. a ta vremena kada su muzevi bili ti koji zaradjuju, a zene one koje sjede kuci, cekaju sa ruckom i radjaju djecu su davno prosla. borbu protiv nezaposlenosti i za bolje plate podrzavam u svakom slucaju, ali podjednako za oba spola. ali doduse, ne znam ni sto pricam s nekim ko podrzava da cigani i oni na drustvenim marginama dobiju poticaj da radjaju do beskonacnosti.
Ma prosla su ta vremena naravno, ali danas zene koje nisu radjale i tek udate su nepozeljne na radim mjestima upravo zbog toga sto ce to traziti.... vidis, to vec globalni problem. A za cigane govorim jer su to ljudi koji prose i radjaju djecu da bi prosili, pa kazem da je bolje njima dati da ne bi prosili po ulici i patili djecu, jer oni i jesu najugrozeniji narod u drzavi. Mozda bi bolje zena prosla da su ostala ta vremena kad je bila kod kuce i radjala djecu... ne bukvalno naravno ali ovako je samo sebi napravila medvedju uslugu, mada necu da me napadnu neke feministkinje sad.
Prikaži sve komentare (52)