Ma Amerika je uspjela da postavi svog pijuna u Iranu i prica je zavrsena... A vjerujem da su i ove sve njegove pristalice koje su na ovim slikama obicni placenici! Za par godina ce im Amerika opuhat sve sto imaju kao sto su uradili i u ostalim muslimanskim drzavama... Amerika se hrani ratovima i to im je jos jedina sansa za dobitkom i jakom ekonomijom, bez ratova bi dozivjeli krah kao sto su im vec neki gradoovi dozivjeli!
objasni mi kako to puhanje radi molim te??? Amerika ima ogroman deficit zbog Afganistana i Iraka. Deficit cini ekonomiju slabijom. Nafta je 2000. bila 10$ a danas je preko 100$ po barelu. Svaki rat u tom dijelu svijeta dodatno dize cijenu nafte. Sta je to Amerika opuhala Saaudijskoj Arabiji ili Kuvajtu???? Americke privatne firme KUPUJU naftu od zemalja proizvodjaca. Amerika uvozi samo 15% svojih potreba nafte iz bliskog istoka(to ce pasti na nulu za jedno 5 god. jer Amerika i kanada imaju tonu nafte). ZEMLJE PROIZVODJACI ZIVE OD PRODAJE NAFTE.
Pa hajd ti onda daj logican odgovor na sve sto se tamo desava. U historiji nije zabiljezeno da je neka muslimankska drzava napala nekog i zapocela rat a Amerikanci su od njih napravili teroriste i guraju nos skoro u svaku muslimansku drzavu kao oni rjesavaju tudje probleme. Pa sta mislis da bi se izlagali tolikim troskovima da bi pomogli nekoj muslimanskoj bjedi tamo negdje u pustinji a da nemaju nikakvu korist od toga...
Prikaži sve komentare (42)