Naravno da nisu riješeni, nažalost! Međunarodna zajednica nam je prikačila malignu tvorevinu, koja se može istopiti samo unitarizacijom Bosne i Hercegovine, na ovaj ili onaj način.. P.S. Ukoliko napravimo retrospektivu unazad, Balkan nije zaobišao sukob u periodu dužem od 30-40 godina..
BiH će bit cjelovita kad Hrvati dobiju Herceg-Bosnu, RS se otcijepi i još tome da dodaš neki mali pašaluk za Sejdića, Fincija i ekipu. Normalno da niko neće pristat na unitarnu BiH jer su Bošnjaci većina, a vama to normalno, hvala Bogu bi odgovaralo. Mora se trazit neki kompromis, nesto da svakom odgovara. evo moj prijedlog. Stavit cemo u jedan bubanj kuglice sa brojevima svih općina u BiH. Nek ide izvlačenje javno, neka bude natječaj nek se dodjeli posao Lutriji BiH, Lutriji Srbije ili HR, šta ja znam. I onda fino nek recimo Čova, Sule i Mile izvlače kuglice i kome šta dođe neka tu imaju vlast i riješeno. Ili
Unizarizacije Bosne i Hercegovine nema vise za vijek i vijekova. Ostala je citava ali iznutra toliko podjeljena da je vise ni Bog ni Alah sastaviti nikad nece. Bila RS ovakva ili neka drugacija RS. Ali unitarne BiH ni Republike BiH nikad vise. Sto prije to prihvatite lakse za vas.
Prikaži sve komentare (215)