Na žalost, Radmanović ima pravo. Da mi je neko prije godinu dana rekao da ću ovo ja napisati, rekao bih mu da nije normalan. Bosna i Hercegovina je, po Ustavu, zemlja tri konstitutivna naroda (Bošnjaci, Srbi i Hrvati) i ostalih. Taj isti Ustav je predvidio da se odluke Predsjedništva ovakvog tipa donose jednoglasno, što znači da svi moraju biti "ZA", da bi odluka prošla. To je stvar koju, očigledno Radončić NE ZNA, a sjedi u fotelji državnog Ministra sigurnosti. Jasno je da će Radmanović i većina onih iz RS-a opstruirati sve što se tiče države Bosne i Hercegovine, ali na bošnjačkim predstavnicima u državnoj vlasti je da to onemoguće, na način da rade u skladu sa zakonom i odgovarajućim propisima. Dakle, Radončić je pogriješio kada je ovlastio nelegalnu komisiju da radi ovaj posao, što je Radmanović iskoristio i blokirao potpisivanje sporazuma. Ove stvari se valjda ne uče u Gusinju, tako da našem ministru i ne treba zamjeriti.
Na zalost ti ocigledno nisi upoznat. Tu Komisiju nije Radoncic ovlastio, vec upravo Predsjednistvo na celu sa Komsicem (bio predsjedavajuci), da bi prilikom zamjene jednog clana te komicije, na celu predsjednistva bio upravo Radmanovic, koji je i potpisao zajedno sa Zeljkom i Bakirom ovlastio tu komisiju, koja je sad po njemu nelegalna.
@realno Na žalost, ti si jedan od rijetkih koji nasjedaju na Fahrino spinovanje, koje u ovom slučaju donosi štetu državi Bosni i Hercegovini. Radmanović nije potpisao saglasnost na zamjenu tog jednog člana Komisije, čime je Komisija u kompletu izgubila legitimnost. Takvoj Komisiji Radončić je naložio da završi pregovore sa Hrvatskom. Ponavljam još jednom, NA ŽALOST, RADMANOVIĆ JE U PRAVU, a u pravu je zato što mu sa suprotne strane stoji NESPOSOBNI RADONČIĆ, koji pravi grešku kakvu dijete u vrtiću ne bi napravilo.
Prikaži sve komentare (83)