Jesu li demonstracije od metodologije ehl-us-sunneh vel-džemâ’ah? Autor: Šejh Rabî bin Hâdî el-Medhalî Izvor: Kaseta ”Kešf-us-Sitâr ´ammâ tahmiluhu ba´dh ed-Da´vât min Akhtâr” Pitanje: Da li povorke demonstranata i revolucije spadaju u menhedž ehl-us-sunneh vel-džemâ´a i da li će se omladina time odgajati, bilo to u muslimanskim zemljama ili izvan? Kako savjetujete one koji kažu da je to jedan od načina činjenja da´ve? Odgovor: To je metodologija Karl Marksa, Ljenjina i njima sličnim i to nije menhedž islama. Revolucije, krvoprolića, gungule i problemi spadaju u metodologiju Marksa i Ljenjina koju su potom uzeli haridžije koju su nazivali “islam”. To je nešto što spada u njihovu svakodnevnicu; islamska muzika, islamski socijalizam, islamska demokratija, islamski ples i islamska diskoteka. Oni dolaze sa svim vrstama zabluda sa istoka i zapada i primjenjuju na islam. Allâha je sačuvao islam od sličnih stvari. ادْعُ إِلِى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ “Na put Gospodara svoga mudro i lijepim savjetom pozvaj, i s njima na najljepši način raspravljaj! [1] Džihad ima svoj način i svoje uvjete i to nisu nikakve marksističke metode. Oni su preuzeli revolucije i socijalizam od Marksa i Ljenjina a demokratiju od SAD-a. Oni propagiraju američku ideologiju. Kunem se Allâhom, oni propagiraju američku ideologiju; stranke, djelatnost u vladi, glasanje, demonstracije… sve su ovo ideje za koje SAD plaća miljarde da se rašire po svijetu i osvoje ove zemlje. Oni (tj. ovi muslimani) su od onih koji služe SAD-u i naveliko propagiraju ovu ideologiju. [1] 16:125
Autor Medhali glava sekte Medhalijevaca koji sve druge koji se ne slažu sa njihovom metodologijom nazivaju havaridžima,tekfirovicima i oni koji unose sumnju. Kome nije poznata ova zabludjela sekta neka potraži malo po YouTube ima dovoljno materijala.Baš jučer gledam kako jedan od medhalijevaca govori kako je narod u Siriji zaslužio krvoproliće zato što se digo na tirana,da Allah sačuva ovakvog neispravnog shvatanja Islama koje nema nikakvog uporišta u Šerijatu.
Uci i citaj vjeru, ja molim Allaha da nas uputi na pravi put amin Da znas sa ovim rijecima ti nista nenanosis ucenim ljudima alhamdulillah, samo sebi. Allah subhane wa ta`alla keze: (Prijevod znacenja) O vjernici, neka se muškarci jedni drugima ne rugaju, možda su onī bolji od njih, a ni žene drugim ženama, možda su onē bolje od njih. I ne kudite jedni druge i ne zovite jedni druge ružnim nadimcima! O, kako je ružno da se vjernici spominju podrugljivim nadimcima! A oni koji se ne pokaju – sami sebi čine nepravdu. (11)
Prikaži sve komentare (185)