Stvari ovako stoje: reformisano tužilaštvo radi po političkoj liniji. NIP-u treba bilo kakva presuda za Memiće kao što mu je trebala za respiratore. Marfi kao univerzalni Boss za sve živo u Bosni će za svog najvažnijeg političkog klijenta Konakovića uraditi sve. Dakle, sve što Muris govori to je automatski optužnica (zato se Muris sa svim slaže što kaže tužilac), a Marfi će se pobrinuti da osuđujuću presudu izrekne
Neće više presudu izricati neki neovisni sudija poput Božića. Presuda će ovog puta unaprijed biti dogovorena. Ali kako osuditi nekoga kad se i sada ne zna ubica? To nije ni važno, biće svi osuđeni kao organizovana grupa jer "nisu otkrili krivca", počev od Alise Mutap do nakih policajaca iako se niko od njih nije poznavao međusobno prije smrti Memića. Marfi će svog pulena Konakovića zadužiti do S. dana. A rulja koja ioanko ne razmišlja će sva biti happy.
Ja sam siguran da Marfi, Šmit, Konaković i HNS ekipa žele osuđujuću presudu, ali naprosto ne postoji opcija, nije zakonski moguće da se ovi ljudi osude. Ne postoji jedan jedini dokaz za bilo šta što im stavljaju na teret, i pritom, optužnica je napisana toliko loše da se ne može ni izreći osuđujuća presuda, jer se ne zna ni za šta im sude, ni kome su pomagali, ni u kojem zločinu..
Prikaži sve komentare (47)