prekasno. npr u krajini procesuiraju nastavnike i profesore zbog namjestanja norme (isti ucenici upisani u vise skola, da bi profesori imali predmete u vise skola i time napunili normu) jer nema raje, nema djece, nema nikog. problem koji je poceo prije 10 godina i tek za 10 ce se vidjeti pravo stanje u bih. ljudi koji su otisli rijetko imaju zelju da uloze novac u bih jer nije rentabilno, svako ce radije imati stan u becu nego kucu u bihacu npr
e jebiga sad,usra i sefa i stanicu🙄nije kupiti stan u becu ko da kupujes hljeb.godine i godine boravka,rada....imam fam.bas u becu.od rata su tamo i zive pod kirijom.u hadzicima su kupili zemlju i napravili kucetinu i katanci na ogradi.samo ljeti dođu.
Da, problem je poceo prije 10tak godina i ne samo kod nas vec u regiji, a poklapa se sa njemackom politikom uzimanja populacije zapadnom Balkanu. Jedini način da se taj problem rijesi jest da se "zapecate" ambasade koje izdaju vize nasim gradjanima, ljude nece zaustavit ni plata od 1300KM ako na zapadu moze zaradit 2000€ i ustedit 650€/1300KM mjesecno.
Prikaži sve komentare (51)