Fino turisti dođu direktno u krajinu, da ne pričam o evropskim bussinessman-ima. Neko u ovoj zemlji stvara preduslove za napredak. To sigurno ne rade UZP-Gen politicari. Živjela RBiH
Jadna je općina ili županija koja perspektivu vidi u turizmu. Evo npr. Neum, stalno je na nekakvih 50 do 60 mil. km poduzetnih prihoda, ni 30 mil. € godišnje ne vrijedi neumski turizam na svom vrhuncu, a u ovoj pandemiji promet im pao za 50%. Top 40 najjačih firmi u Županiji Zapadnohercegovačkoj imaju jače prihode od turističkog Neumu. Ovisnost o turizmu i čekanje turista znači stajanje na mjestu i stagnaciju.
Razvikana turistička Dubrovačko-neretvanska županija je 2019. u rekornoj sezoni prijavila 13 milijardi kn poduzetničkih prihoda na 120.000 svojih stanovnika, a neturistička Zap.Hercegovina je prijavila 16 mlrd. kn, a u pandemijskoj 2020. su prihodi poduzetnih Zapadnohercegovaca ostali na 14 do 15 mlrd. kn jer razvijaju nakakvu industriju, dok je Dobrovačka županija zbog turizma pala za 40%. Na 8 milijardi kn prihoda su u 2020.. Pa ti budi ovisan o turizmu.
Prikaži sve komentare (191)