HDZ ima odličnu predizbornu kampanju, i da su uspjeli ujediniti svoj narod u jedan cilj, svi su fokusirani na postizanje zajedničkog cilja. Nema svađa koje razguljuju biračko tijelo, imaju fenomenalnu pomoć od Hrvatske i od brojnih hrvatskih umjetnika, sportista, intelektualaca, crkve. Današnji prostački napadi Milanovića na Bošnjake je izveden i sa željom mobilizacije hrvatskog glasačkog tijele u Mostaru. Hrvati su jedinstveni, dobro organizirani i spremni da pobijede
Sa druge strane naša priča je potpuno drukčija. Nažalost, naše glasačko tijelo se smišljeno razbija, razni emisari iz Sarajeva (Konaković, Kojović, Nikšić, Hadžikadić) dolaze u mostar da što više podijele Bošnjake. Samo vrte priču o lopovima iz SDA i vodaju Srđana po mostarskim parkovima odakle šire poruke zbunjenom bošnjačkom puku da i oni kao Sarajlije mogu pobijediti SDA. 
O HDZ-u pričaju samo onda kada treba dodatno optužiti SDA kako im navodno godinama pomaže da vladaju Mostarom. Usput, njihove naoštrene pristalice pljunu pokoji put i preme Islamskoj zajednici. Umjesto da narodu govore kako se sva Hrvatska upregla da ovlada Mostarom, da upozore Bošnjake da se moraju zbiti redovi, neki od njih idu čak i špijuniraju šta se govori na hutbama pa onda kreću još jače širiti smutnju.
Prikaži sve komentare (98)