Slažem se sa većinom što su rekli i Duraković i Šoja ali ne slažem se sa pokušajem relativizacije uloge radikalnog tumačenja islama u terorističkim činovima. Niko normalan ne krivi islam i sve muslimane za radikalne postupke i mislim da nema ništa sporno u tome da se kritikuju sve vrste radikalnih tumačenja islama kao i drugih religija i ideologija. Žalosno je što se muslimani, kojima radikalni islamisti zapravo i nanose najviše štete, ne bore žustrije protiv istih.
Niko normalan to ne cini, osim Predsjednika jedne vazne Europske drzave. Ali sa njim svakako ne treba polemisati, uvijek se pricalo sa najstarijim iz kuce. A terorizam niko normalan ne podrzava, no hajde da mu pronadjemo uzroke, tako se najbolje lijeci, a ne tako sto ces satrat milione i porobiti im resurse. Zbog te borbe i silnog spasavanja mi danas po ulicama gledamo ove nesretnike. I najvise ih je iz Alzira , Libije i Maroka, francuske kolonije !!!
@Sindikatbotova Ne podržavam Makrona ali nigdje nisam vidio da on kritikuje islam i muslimane, vidio sam samo kritiku radikalnih islamista koji predstavljaju opasnost za Francusku a i šire. Ne podržavam ni francuske kolonijalne tendencije ali one nisu uzrok terorističkih napada koje vrše muslimani, uzrok je radikalno tumačenje islama koje bismo svi mi, a posebno muslimani, trebali kritikovati i boriti se protiv istog.
Prikaži sve komentare (182)