Predsjedništvo U Sarajevu gužva. Svi automobili stoje. Jednom tipu neko kuca na prozor. Ovaj otvara prozor: - "Druže, šta je ovo bilo? - "Ma, ne pitaj, teroristi oteli cijelo predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Traze 10.000.000 EURa, ili će da ih poliju benzinom i zapale, pa skupljamo priloge." - "OK, daću, nije problem. A koliko se daje... otprilike?" - "Pa, tako ... koliko ko moze , litar-dva..."
Jedini vjest, sposoban, obrazovan, marljiv i radin među njima je gospodin, beg Bakir Izetbegović. Bakir Izetbegović i SDA su garant opstanka Bosne, Bošnjaka i Islama na svojoj vjekovnoj zemlji. Sljedeće što dolazi u naredne dvije godine je ukidanje protektorata RS, i aktiviranje MAP-a, na što će najveći Bosanac Dodik pristati. Poslije toga sve je samo prosperitet, narod Bošnjaci će se vratiti gdje su pobjegli, a samo kukavice i mrzitelji BiH i Bošnjaka će ostati u inostranstvu.
-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ D. Ćosić
Prikaži sve komentare (126)