Isa-beg Ishaković i Gazi Husrev-beg predstavljaju napredak,gradnju Sarajeva,znanje,obrazovanje,a oni su muslimani,Bosnjaci. a dok Gavrilo predstavlja ubicu i neki pokret otpora on je pravoslavac katolik. Franz Ferdinand je predstolonasljednik okupator,Sofia prva dama ubijeni,katolici,europejci. pa da izvucem licni zakljucak. Europa je u Sarajevu ubijena od strane srbina bosanca,dok domaci Bosnjaci i muslimani grade i obrazuju. pametnom dosta.i previse. glup moze da skonta
Avdo Jabucica i ostali Bosnjaci koji pruzise otpor, zajedno sa Srbima, austrougarskoj okupaciji pri kojoj Austrougari ubise i zene i djecu, sve okrecu u mezarju/grobu. Ne znas ti svoju istoriju dalje od pobjede SDA na visestranckim izborima u drustvu SDS i HDZ-a.
@unmibh hahaha haha koji si ti intelektualac.nigdje nisam spominjao neke druge dogadjaje iz historije,vec samo cinjenice za u clanku navedene licnosi haj zdravo idi nedje drugo lijeci frustraciije. a koja je to moja historija molit cu lijepo.ja koliko znam jedna je historija cijelog svijeta.ista.
Prikaži sve komentare (100)