Pošto nedavno izmišljeni bosanski jezik nije ništa drugo nego srpska varijanta nekadašnjeg srpsko-hrvatskog jezika s dodatkom slova "h", gospodin Pindža je u pravu kada je rekao poslanik, jer i Srbi u skupštini imaju poslanike. Dok riječ Zastupnik koriste UZP-ovci u hrvatskom jeziku pa je muslimanima ne bih preporučio.
srbi narod koji je dobio jezik iza bosanskog...cinjenice su cinjenice: Muhamed Hevaji Uskjufi riječnik bosanskog jezika napisan 1626 i štampan 1631 i dan dans se nalazi u švedskoj u muzeju. Prvi srpski riječnik je napisao Vuk Stefanović Karadžić 1818.godine. tako što je prepisao bosanski riječnik. srbi - narod koji sam sebe laže. servi = sluge.
@hazbinator8 Polako, ja kao Hrvat sam samo iznio činjenice. A činjenice nam govore da prije 93. godine nije bilo ni Bošnjaka ni bosanskog jezika. Činjenice nam govore da današnji bosanski nije ništa drugo nego srpska varijanta nekadašnjeg S-H. Činjenice nam govore da muslimani nikada nisu koristili riječ zastupnik nego poslanik. Izvolite se držati činjenica.
Prikaži sve komentare (339)