Nakaradni penzioni sistem koji nagrađuje ne rad, a kažnjava rad (sistem uzmi od penzionera rada sa penzijama od 500- 850KM i daj onim sa 300KM ), je nešto najnakaznije što se uopće plasira kao ideja.Odavno se zna da penzionera rada sa 40 godina staža ima jedva 200.000, dok su svi ostali 15 godina staža i 8 vojske plus godine starosti i socijalci, invalidnine i sve iz vojnih prava. Treba razdvojiti penzionere rada od svih ovih ostalih kategorija pa onda da vidimo stvari.
Na proteste penzioneri sa 40 godina staža ne mogu ni izaći, jer to su bolesni izrađeni ljudi, izaći će ovi mladi 15 staža i 8 vojske da izvuku povišice na galamu i da po Rapinim pravilima zakinu penzionere rada. Posebno one penzionere rada sa 40 godina staža koji su otišli u penzije iza 2009.godine. To se zove pljačka, koja će stići sve one koji danas rade i uplaćuju PIO/MIO.
@Oskarovac Ako sutra predstavnici Vlade FBIH izađu za govornicu to će biti krah protesta. Penzioneri ne dozvolirte da vam se obrate . Ja ću biti tamo, lako čete me prepoznati... Omerefendić i Rapa su .... pozdrav od Hame.
Prikaži sve komentare (153)