Hercegovina je termin koji je 1878 godine izmisljen na Berlinskom kongresu i kada je agresorska okupaciona rimokatolicka A-U imperija okupirala BiH i sa sobom dovela 200.000 katolika iz Hrvatske u okupaciju. Tada je trebalo izmisliti termin Hercegovina, kako bi katolicki okupatori preko noci imali novi identitet - Hercegovac. Prije toga su Pocitelj i Mostar bili male carsije, kao i Stolac. Vide se jasno Osmanske gradjevine, a Listice, Gruda i Posusja na mapi nije bilo.
@Velebit Gora Ja sam se druzio sa Hrvatima, Srbima, Jevrejima i drugima. Ako mislis da sam zatucan jer sam iz multietnickog Sarajeva. Pitaj svog Skripara iz Sirkog Brijega jel ikada Muslimana vidio svojim ocima? Zatucani Bobanovci. To su ljudi opranog mozga. Bosna je postojala prije 1878 godine, Hercegovina nije. Hercegovina je zapravo Juzna Bosna, ne postoji Hercegovina, Hercegovac. Ja volim Bosnu i znam dobro da termin Hercegovina nije postojao prije 1878 godine.
@Velebit Gora bolje da te je ustaski otac izdrkao uz stablo borovine negdje na Velebitu nego sto te je ustaska mater okotila da provociras po Klixu. Mozda si i plod omaknutog celibata negdje iz neke kapelice, da je neki fratar silovao maloljetnicu pa ti ispao kao nus-produkt. Sagovornici Klixa u tekstu su Bosnjaci koji rade od svog posla. Ne cekaju Matu Bobana ili Dragana Covica da im ponude posao. Nisu bjezali u katolicku Irsku ili Austriju kao vi, nego vrijedno rade u Juznoj Bosni.
Prikaži sve komentare (114)