Zivim tu, svaki dan sam za volanom i vrlo dobro vidim kako se vozi. Upravo na ovom mjestu je DUPLA PUNA LINIJA ali to samozvane automobilske asove ne sprecava da uredno preticu. Najlakse je uvijek okrivljavati druge, kao sada sto pojedini okrivljuju MUP zbog pojacanih kontrola i radara. Ispada da bi najbolje bilo ukloniti policiju sa ceste, ukinuti ogranicenja i zabrane...pa ko prezivi. Krenimo od sebe i svog ponasanja na cesti
Slažem se da je tu dupla puna - Ali hajde sad da uđemo u policijski registar pa da vidimo koliko su napisali nekome kazni za preticanje na punoj liniji ??? Ovaj udes se desio danas udaljen od jedne patrole 2 km, a od druge 2,5 km tačno. Policija na magistrali ne kažnjava ama baš ništa drugo osim brze vožnje, postave tronožac i to je to... u Žepču ima u svakom momentu po 2 tronošca, a svaki dan u prosjeku 2 nesreće s teškim povredama.
I na takav način očigledno se ne brine o sigurnosti jer ovako to djeluje na vozače: - Vozači znaju za te tronošce, te u strahu voze i 20 km/h ispod ograničenja. - To stvara ogromne kolone i protok saobraćaja je katastrofalan - Posljedica toga je nervoza kod nekih vozača koji onda pretiču prvom prilikom - a najsigurnije im je preko pune linije - jer znaju da tu nema policije, ili ako ima - neće ih kazniti za to.
Prikaži sve komentare (22)