Ova uvažena gospođa nije u pravu, a nema znanja niti diplomatskog takta kada se prave usporedbe. Granica između entiteta nema ni fizički, a još manje u glavama ljudi, ali itekako ima u glavama vaših političkih miljenika i medija, koje pomažete i održavate na vlasti 20 godina. EU je dio svih procesa u BiH, upirati prstom u druge, a sebe ne osjećati SUODGOVORNIM je licemjerno i nepošteno!
U svakom pogledu su forsirane političke individue i stranačke elite, a zanemarivane demokratske institucije, tako ste pomagali da se formira i uspostavi 5-6 begovata, kneževina, feuda, zovite to kako hoćete. Entiteti su označeni Ustavom, i nisu sporni, koliko su sporni parademokratski procesi, koji se odvijaju mimo institucija.
@Detritus Druga policija? U čemu je suštinska razlika? U amblemu na rukavu?, jedni kao profesionalni tip-top, drugi kao jašu magarce? Sudsvo, zdravstvo, obrazovni sistem, NIKAKVO razlika u 5 promila: Naročito me nasmija sa jezikom i kulturom. Crkava i džamija i tamo i ovamo, a naročito nezaposlenosti, loših puteva.. Vi jadovi nacionalistički iseljavate sopstveni narod
Prikaži sve komentare (205)