Predložio svoj primjer
0

McGregor nakon gnusnog zločina pozvao škole u Americi da angažuju naoružane čuvare

N. K.
Conor McGregor (Foto: Instagram)
Conor McGregor (Foto: Instagram)
UFC superzvijezda Conor McGregor otkrio je da lično plaća naoružanog čuvara koji se skriva ispred škole njegove djece u Americi, kao zaštitu od napadača.

Transrodni napadač ubio je u ponedjeljak troje djece i troje odraslih u The Covenant školu u Tennesseeju, a tom prilikom bio je naoružan s dvije jurišne puške i pištoljem.

Tri žrtve Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs i William Kinney imale su devet godina.

Nakon gnusnog zločina, McGregor se oglasio na Twitteru u sada izbrisanom nizu poruka, pozivajući američku vladu da angažuje naoružane čuvare u svakoj školi u Americi.

"Upravo sam dobio 'Amber upozorenje' na moj telefon dok sam bio ovdje u Orlandu. Pametno i brzo postavljanje koje upozorava svakoga da je dijete nestalo, uz potpuni opis i pojedinosti. Veoma pametno. Također bih želio vidjeti naoružanu zaštitu u svakoj školi. Da je napadač izvana uletio u tu školu, moj stražar, koji je skriven, naoružan i neprimjetan, vidio bi ga i zaustavio. Spašavanje života te djece je najbitnije. Neka Bog i njegovi najbolji ljudi na ovoj zemlji čuvaju našu djecu!", napisao je McGregor.

Podsjetimo, napadač iz Nashvillea Audrey Hale (28) prvo je pucao kroz zaključana staklena vrata u 10:13 sati u ponedjeljak.

Transrodna osoba, koja je bila i bivši učenik škole, zatim je upucana i ubijena nakon što je pucala na policajce koji su reagovali na incident. Policija istražuje moguće motive napada.