Novi izazov bh. košarkaša
42

Reprezentativac BiH Amar Gegić nakon Eurobasketa napravio iskorak i prešao u Francusku

D. P.
Novi izazov u karijeri Gegića (Foto: Paris BC)
Novi izazov u karijeri Gegića (Foto: Paris BC)
Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Amar Gegić napravio je iskorak u karijeri potpisavši ugovor s francuskim Paris Basketball klubom, ekipom koja se takmiči u elitnom rangu jedne od najjačih evropskih liga.

Gegić (24) napustio je Cibonu u kojoj je osvojio duplu krunu prošle sezone te će narednu godinu dana provesti u Paris BC-u. Riječ je o ambicioznoj ekipi koja se takmiči u LNB-u, elitnom rangu takmičenja u Francuskoj.

Standardni reprezentativac BiH potpisao je ugovor na godinu dana s Parižanima i nosit će dres s brojem "sedam".

"Sretan sam što sam potpisao za Paris i zahvalan sam što mi se ukazala šansa. Učinit ću sve da pomognem timu kako bi ispunio ciljeve u ligi i Eurocupu", rekao je Gegić na predstavljanju.

Odmah po dolasku s Eurobasketa Gegić će se priključiti timu na turniru u Gravelinesu. Sreću u novom klubu poželio mu je kapiten reprezentacije BiH Miralem Halilović koji i sam godinama sjajno igra u Francuskoj.

Košarkaš BiH počeo je karijeru u sarajevskim Sparsima, a igrao je još za Bayern, Partizan, Slobodu i Cibonu. Osim duple krune u Hrvatskoj, osvojio je i Kup Srbije 2019. godine.