Ako ne promijeni stav
221

Đoković će bez vakcine moći igrati samo na jednom Grand Slamu ove godine

E. B.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Ako Novak Đoković ne promijeni stav o vakcinaciji, ove godine će moći nastupiti samo na jednom Grand Slam turniru.

Đoković je danas deportovan iz Australije jer nije vakcinisan i na taj način je ostao bez prilike da se bori za rekordnu 21. titulu na Grand Slam turnirima.

No, čini se da će do te brojke moći ove godine doći samo na Roland Garrosu. Čelnici drugog Grand Slam turnira sezone i francuske vlasti su poručili kako će Đoković moći igrati na Roland Garrosu, no isto se ne može reći za Wimbledon i US Open.

Naime, u Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države se ne može ući nevakcinisan, te Đoković neće moći igrati na trećem i četvrtom Grand Slam turniru sezone ukoliko se ne vakciniše.

Također, neće moći igrati ni na tri Masters turnira u SAD-u - Indian Wellsu, Miamiju i Cincinnatiju, te je moguće da godinu ne dočeka ni kao rekorder po broju ATP 1000 turnira.

Trenutno ima 37, odnosno jednu više od Rafaela Nadala koji ga za dvije sedmice može prestići i po ukupnom broju Grand Slam titula.

Pred Đokovićem je sada period velikih odluka - da li ostati pri stavu da se ne treba vakcinisati ili će ipak to učiniti kako bi se mogao boriti za najvažnije trofeje u karijeri.