Motiv ne nedostaje
124

Pjanić: U reprezentaciji sam 12 godina i uvijek sam dolazio ovdje zato što volim BiH

K. H.
Veznjak Zmajeva Miralem Pjanić najavio je predstojeću utakmicu protiv Nizozemske u okviru 5. kola UEFA-ine Lige nacija rekavši kako motiv u našem timu nijednog trenutka ne smije biti doveden u pitanje.
Pjanić je rekao da se on i njegovi saigrači moraju na najbolji mogući način spremiti za težak susret koji ih očekuje.

"Imaju problema, naravno, vidjeli smo i zadnje rezultate, ali bez obzira na to su kvalitetna reprezentacija koja ima puno individualnog kvaliteta. Ni mi nismo u najboljoj situaciji i utakmica će sigurno biti teška, čekaju nas dvije utakmice i mi se nadamo da ćemo na što bolji način završiti ovaj ciklus. Na nama je da završimo što bolje, moramo biti spremni i koncentrisani i kao što sam rekao, što ozbiljnije odigrati ovaj meč", rekao je Pjanić.

Na pitanje da li je poraz od Irana utjecao na atmosferu u ekipi, Pjanić je rekao da su svi igrači bili razočarani porazom od slabijeg protivnika.

"Tačno je da je ekipa odigrala ispod očekivanja, nismo igrali onako kako smo htjeli, teren je bio težak i sigurno da nismo smjeli izgubiti od jedne ekipe kao što je Iran, najviše iz razloga što smo individualno puno bolji od njih. To se na kraju nije pokazalo na terenu, tako da nismo ni zaslužili više. Probali smo puno novih igrača i to će također biti indikativno za sljedeća okupljanja, trebat će nam mladih igrača koji moraju preuzeti odgovornost", istakao je Pjanić pa odgovorio na pitanje da li bi on trebao preuzeti više odgovornosti:

"Ja sam u reprezentaciji 12 godina i uvijek sam dolazio ovdje zato što volim ovo, uvijek sam pokušavao dati sve od sebe, nikada se ne može sam i ja ću biti tu kao i drugih 20 dana i uvijek ću pokušati odraditi najbolje svoj posao. Naravno da ću uzeti odgovornost, ali to moraju i drugi igrači jer naša reprezentacija to treba."

Za kraj, rekao je da motiva protiv Nizozemske neće nedostajati.

"Utakmica će biti teška, a motiva mora biti. Svako voli igrati utakmice protiv takvih reprezentacija, bit će teško ali mi moramo to odigrati što bolje, za nas, za našu državu, motiva mora biti i to ne smije biti upitno. Vidjet ćemo u kojem ćemo šeširu biti, igrali smo protiv jakih protivnika koji su možda previše za nas, ali mislim da smo se dobro pokazali protiv Italije i Nizozemske. Moramo biti što spremniji", završio je veznjak Barcelone.

Susret između reprezentacije Nizozemske i BiH igra se u nedjelju u 18 sati.