Mjesto Modrac
1.1k

Tri osobe poginule, a dvije povrijeđene u sudaru kamiona i dva auta kod Lukavca

A. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Tri osobe su smrtno stradale, a dvije su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 19:05 sati dogodila u mjestu Modrac.

Ova informacija za Klix.ba potvrđena je iz Operativnog centra Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Dežurni operativni Uprave policije MUP-a TK za Klix.ba je kazao da se saobraćajna nesreća dogodila u mjestu Modrac kod Lukavca te da su učestvovala dva putnička i jedno teretno motorno vozilo.

"Tom prilikom tri osobe su smrtno stradale, a dvije su zadobile tjelesne povrede čiji stepen još uvijek nije poznat", kazao nam je dežurni operativni Uprave policije MUP-a TK.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba u ovoj saobraćajoj nesreći povrede su zadobili 28-godišnji S.M. i 50-godišnji E.Š. i njima se medicinska pomoć trenutno pruža u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Glasnogovornica ove zdravstvene ustanove Ersija Aščerić-Mujedinović za Klix.ba je kazala da se nad pacijentima S.M. i E.Š. trenutno vrši dijagnostička obrada, naglasivši da su svjesni i komunikativni.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović istakao je da je na uviđaj izašao i tužilac, istaknuvši da se trenutno utvrđuju sve okolnosti saobraćajne nesreće.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Do okončanja uviđaja saobraćaj je u potpunosti obustavljen, a vozila se preusmjeravaju kroz naselje Bistarac.