Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prvo se kukalo da se pokrene proizvodnja sad se kuka sto mittal zagadjuje. po tome nismo ni trebali prodavat zeljezaru, mogli smo sve prodat u staro zeljezo , otvorit veliki park u zenici i ne radit nista. mi smo inace poznati po tome sto uvijek cekamo nekoga izvana da nam nesto pokrene da nam otvori radna mjesta, da nas plati a mi cemo samo naklapat i kritikovat
bravo momak za komentar,zaboravio si jos da napises da najbokje se zna KUKATI,jer to je osobina koju bosanci dobiju kad se rode.....nema se,tesko,nema se posla,kad se poso nadje,tesko,mala plata,kad je veca,opet ne valja....e vala,runjavom qurcu i dlake smetaju....Zenica je fina carsija,prijatan narod,bio sam....al brate sto jeste,jeste,zagadjeno je previse,najbolje se vidi kad se ode gore na Smetove....trebali su ugraditi bolje oreciscivace zraka prljavog iz topionice....dzabe se prica da nema da ne ide.....svuda po svijetu sam vidio topionice oa ne gusi onako,cak sam navecer osjetio finu prasinu na jeziku dok sam se seto gradom,uzas...mozes zamisliti kako se to natalozi na plica jarane...
Za bolesti i smrtnost u Zenici je podjednako kriva neozbiljna i katastrofalno neprofesionalna, brutalno okrutna ZENIČKA BOLNICA i njeno osoblje!!! Mittal je donio život Zenici kao gradu, a štetne emisije se mogu riješiti.
@TheEconomist Ma de bolan,nedavno su se svi bunili kad je trebao proci zakon o zabrani pusenja na javnom mjestu a ovamo fol zatvori Mittal truje nas. Ili zamisli zabranit voznju auta zbog zagadjenja na jedan dan,pa izasli bi na proteste gdje ces auto zabranit nije fukara da ide pjeske ili biciklom.
*pluca
Kako kazu,slika govori vise nego 1000 rijeci,pa se uvjerite : http://www.ekoforumzenica.ba/slike/amz/09.jpg
ostala totalno bez grijanja, da nema inicijative iz AM koja će vjerovatno dugoročno riješiti ovaj problem. Industrija je osnova razvoja svake države, to mora da bude svima jasno. Ne može se živjeti od proizvodnje malina i jagoda. Na nama je samo da kolektivno kao društvo pritisnemo sve nadležne da rad svake fabrike bude u skladu sa ekološkim normama.
Pazite, svi pričaju o tome kako treba zatvoriti ArcelorMittal i otvoriti neke druge firme.. da, ali šta je opština, kanton, država uradila po tom pitanju? Imamo ogromnu industrijsku zonu neiskorištenu. Zašto se nisu privukle eko-friendly firme koje bi tu otvorile svoje pogone i gdje bi postupno ljudi mogli da prelaze raditi. Slažem se da je proces ugradnje filtera jako spor u AM, ali ipak se nešto uradilo i radi se. Jako dobro sam upućen u problematiku i vjerujte da bi Zenica za godinu, dvije
jakako.....najznačajniji su po trovanju
Zahvaljujuci uvazenom doktoru Harisu Silajdzicu, kojeg su kvazi Bosnjaci napadali... Da nije Mittala Zenica bi bila na koljenima.
Tako je. Hare vrati se
JEFTINA RADNA SNAGA .... u BiH ...
Jest samo sto cetnici opet lobiraju da otmu rudnike u Omarskoj od Mitala,a Ljubiju nece hoce da daju Zeljezari Smederevu i Kinezima.Ako to urade ode Mital iz Zenice i Zeljezara.
Dabog da ti željezara pod prozorom bila novinarcicu jadni , tu je hvalis , inspekcije je štite , pola stanovništva nizvodno živi uz rijeku Bosnu koju željezara truje , masa vas će proći pravac Zenica-Maglaj ako vas čudi što se Bosna bijeli dobro obratite pažnju na ispusne cijevi željezare tu se i krene bijeliti Boga pitaj sta ispušta potrova sve živo ali bitno je da neki Indijac pare uzme
@picolizac Zasto svaki zahtjev za ugradnjom filtera mora pratiti stav da se moraju otpustati ljudi? Mital je ugradio filtere u Belgiji Rumuniji Njemackoj Poljskoj Ceskoj... samo kod nas nije. A nigdje nije otpustio nikoga da bi ugradio filtere. Ne valja ti ta prica jarane.
Jos malo pa cernobil
Zato je od raznoraznih bolesti nestalo 30 hiljada zenicana!!!
Džaba ti to govoriš, ovdje vjeruju samo u razvoj sa dimnjacima iz kojeg se diže gusti crni dim, što više SO2 to bolji razvoj...
Treba jednom otic u bolnicu u Zenicu pa da vidite kako je krcata.
Indijska kompanija koja posluje na teritoriji BiH, čijim radom su najsretniji Romi koji se svojim sunarodnjacima hvale.
Indijci su najgori poslodavci na svijetu, ne znaju za socijalnu osjetljivost jer im je društvo podijeljeno na kaste. Mi im dođemo kao ona zadnja, 8. kasta. Lakšmi Mital potroši 20 miliona US$ na svadbu ćerke, a onda se ovdje cjenjka oko 2 kf za topli obrok.
@odliv mozaka Priučeni bošnjo mislio preguliti indijskog managera.
Mittal Zenicu drzi,koliko-toliko, u zivotu,ne dao Bog da se zatvori Zenica bi tek onda postala siromasna, bili bi ko Vares.
Zato to plaćaju životima. Vlada FBiH je sa Mitalom mogla fino ispregovarati uslove vezane za ekologiju i zaštitu životne sredine ali jok samo prodaj i strpaj u džep. Narod ko je...be.
@Matja Pa jel' za to kriv Mittal ili vlada?
PRIKAŽI ODGOVORE (7)