biznis
0

Završena javna ponuda investicijskih kupona za osnivanje uzajamnog fonda Hypo BH Equity

FENA
Iz Hypo Alpe-Adria-Bank priopćavaju da je završena javna ponuda investicijskih kupona za osnivanje Uzajamnog fonda Hypo BH Equity te da je na namjenski račun fonda uplaćeno 3.849.081,78 KM.

Kako je u izajvi za Fenu kazala voditeljica Odjela marketinga te banke Julijana Mikulić Jurković, ponuda je završena upisom i uplatom 377.849,0755 udjela fonda nakon čega je Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH donijela Rješenje o utvrđivanju uspješnosti javne ponude za osnivanje tog fonda kojim upravlja Društvo za upravljanje fondovima Hypo Alpe-Adria-Invest d.o.o. Mostar.

Po njezinim riječima, uskoro se očekuje registracija investicijskih kupona u Registru vrijednosnih papira F BiH, nakon čega će ih uplatitelji dobiti na svoje adrese.

Društvo za upravljanje fondovima će nakon zakonom predviđene registracije vlasnika udjela Fonda otpočeti predviđeno ostvarivanje usvojene investicijske politike na financijskom tržištu, a zainteresirani ulagači i dalje mogu kupovati udjele Uzajamnog fonda po cijeni od 10,00 KM.

U Fond mogu ulagati domaće i strane fizičke i pravne osobe koje nemaju iskustva s neposrednim ulaganjima na tržištu kapitala, nemaju dovoljnih i potrebnih informacija o vrijednosnim papirima ili nemaju vremena stalno pratiti kapitalna i financijska tržišta. Ulaganje u Fond namijenjeno je svima koji žele uložiti sredstva na duži vremenski period, imati veće prinose na uložena sredstva u odnosu na tradicionalne načine štednje u bankama, a pri tome imati mogućnost raspolaganja svojim sredstvima u svakom trenutku.

Kupovanje udjela Fonda vrši se popunjavanjem zahtjeva za kupnju udjela Uzajamnog fonda u prostorijama Društva ili na ovlaštenim prodajnim mjestima uz propisanu osobnu identifikaciju svakog ulagača. Na taj način ulagač stječe pravo na kupnju udjela Fonda, a nakon uplate sredstava na račun depozitara Fonda postaje i stvarni vlasnik kupona.

Hypo BH Equity osnovan je radi prikupljanja novčanih sredstava javnom ponudom od domaćih i stranih ulagača, s ciljem ulaganja tih sredstava u vrijednosne papire koji su službeno uvršteni za prodaju na burzama ili drugim organiziranim tržištima BiH.

Hypo Alpe-Adria-Invest d.o.o. Mostar član je Hypo Grupe u BiH koju čine dvije banke (Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.i Hypo Alpe-Adria-Bank), Hypo Alpe-Adria-Leasing , Hypo Alpe-Adria-Vrijednosnice.