biznis
0

VTKBiH: O mogućnostima izvoza mlijeka u 2013. godini

FENA
Mogućnosti izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda u 2013. godini - rezultati dogovora Bosna i Hercegovina - Republika Hrvatska, tema je okruglog stola koji će danas biti održan u Vanjskotrgovinskoj komori BiH. Taj skup, koji organizira Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, prilika je da predstavnici organa vlasti Bosne i Hercegovine upoznaju privrednike sa detaljima dogovora u vezi plasmana mlijeka i mliječnih proizvoda iz BiH u Hrvatsku u 2013. godini, kao i da se identificiraju dalji pravci djelovanja.

Iz VTK BiH je najavljeno da će sutra biti održana i Godišnja skupština Grupacije za ljekovito bilje i šumske plodove VTK BiH.

Oko 30 firmi koje se bave otkupom, proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja i šumskih plodova okupit će se na godišnjem skupu članova Grupacije ove komore.

Na skupštini će se razgovarati o aktivnostima i planovima na nivou ove Grupacije, čiji su članovi u 2011. godini izvezli robe u vrijednosti više od 22 miliona KM.

U okviru skupštine predviđeno je i predavanje na temu „IPARD: Iskustva zemalja u okruženju“, a bit će riječi i o pripremi izvoznog kataloga za članove grupacije, te nastupu na sajmu BioFach u februaru naredne godine u Njemačkoj, najavljeno je iz VTK BiH.