Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covjek je izvrsio samoubistvo jer je obolio skupljajuci pare vec 7 godina po raznim humanitarnim akcijama da izlijeci dijete. Sram vas bilo sve u vladi fbih!!!
Min. penzija treba da bude bar 600 KM.
Onako pred izbore glupe stare glasace prevariti epizoda 450
Šta 600 bar 800 sve su cijene otišle u 3 pm.
Hajde vise smiluj se Fadile
Ko će vam plaćati to povećanje,vaš penzioni fond su potrosili ovi što glasate za njih 30 god. a mladi odoše.
Fadil samo laze i to ce otezati sve negdje pred izbore gdje ce nekim minimalnim % pokusati prikupiti gl.tijelo. Samo protesti u koji ce se dogoditi u martu su spas za godinama ugnjetevane penzionere. Sram ga bilo, samo prije par mj. drzavni sluzbenici i namjestenici dobili povecanje i onako velikih placa. Penzioneri godinama traze na miran nacin rjesavanje tako bijednog zivotnog standarda pa nista ne dobijaju. Dosta je vise lazi i obmane penzionera.
Povecati penzije samo linearno..svim penzionerima isti iznos uvecanja. Opet ce profitirati oni sa visokom penzijom, a oni kojima je najpotrebnije, zanemarljiv iznos.
Da, ili svima osim najveci penzija, ili nikome. Izgubila sam 39% povecanja penzije glupim uskladjivanjem najnize i najvise penzije, i ne samo ja. Sve tzv. "srednje" penzije su bile na gubitku. Na ovakav nacin direktno oduzumaju ljudima pravo na zaradjeni iznos penziju po svim osnovama a da nije minimalna
Kakva stupidnost. Onda bi u neko doba svi, bez obzira koliko su uplacivali u penzioni fond, imali iste penzije.
Ako povecate penziju kao sto treba povecajte i platu radnicima, ako ne bude omladine i radne snage u BiH nece biti ni penzija. Pozzz
Sve je opljackano, pokradeno..korupcija na svakom koraku, niko jos nizasta nije odgovarao i jos kupujete penzionerski glas pred izbore za 50km. Fuj!
Podignete porez sa 17 na 30 % i pemzionerima et 2% povecanja... fOdiljova racunica.
već se zna da će biti u maju...najniža ce biti 510KM,i isplatit će se zaostaci...a slijedi dva povečanja od 6%....to je oko 580KM najniža
To neki vic ha ha ha, a sta je sa "srednjim" penzijama???
Neka rastu penzije, to je super. Ali da li je iko svjestan koliko penzionera imamo, i koliko se puta mijenjao i doradjivao taj zakon? A, svaki put pred izbore. Puno je to glasova... 😏
Nemoj samo da bude kao sa platama. Poveca se minimalac a dozvoli se privatnicima da smanjuju tople obroke.
Penzionerima je kroz poskupljenje hrane vec "oduzet" po jedan dnevni obrok
Smanjeno je ukupno primanje radnika za iznos uvecanja doprinosa na povecani minimslac. Eto kako je fadil povecao radnicke plate.