Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa brate dragi da imamo zlatne šine djaba kad su nam vozovi pokretni muzeji
Upravo suprotno. Lokomotive koje imamo mogu ići i 120 km/h a trenutna prosječna brzina je oko 55 km/h, zbog stanja pruge.
Mi kako se razbacivamo parama, 2,5 milijardi za ovo, 66 miliona za talgo vozove, 50 miliona za popis, itd, ma Njemacaka je mala maca za nas
Bojim se da je prekasno za ovu inicijativu. Bez robe iz hrvatskih luka ova pruga ne može funkcionirati. S druge strane, Hrvatske autoceste ne mogu opstati bez kamiona natovarenih u lukama, pa sad je teško vjerovati da će R Hrvatska nešto konkretno poduzeti za Unsku prugu, iako će deklarativno uvijek biti za. Pored toga, autoprevoznička mafija u obje države drži konce transporta roba u svojim rukama, jer da nije tako, davno bi ova pruga, po zdravoj logici, proradila.
Krajišnici zapjevajmo gange, voz prolazi preko dvije štange :-)))
oni o propadanju a ti pjevas................ccccc........
@mirrorce i na titaniku je svirala muzika do zadnjeg minuta he he
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
STA U OVOJ NAM NASOJ BIH NE PROPADA??? MALO JE RECI SRAMOTA!
u nekim evropskim zemljama (pr, holandija,elgija) voz glavno prevozno sredstvo, studentima,radnicima,turistima) o robi,industrijskim materijalima da ne govorimo... nama daj samo auta a ni autaputa nemamo kao navedene zemlje
TALGO SIRI TOCKOVI OD PRUGE PLJUC NIKO NITKO NIJE KRIV
Zbog kamionskog lobija I iskustva sa Brankovicem.
Zato sto smo glupi
Zato kad bi se koristile vec postojece pruge, pola kamionskih lobija bi propalo a time bi SDA izgubila veliki procenat glasackog tijela.
je li mehanizam kordinacija ima
Pitanje je da li spediterskim firmama obnova ove pruge ide u korist?! Zna se da je zeljeznicki saobracaj daleko najisplativiji, dakle, lobi je jak.
2,5 milijarde na papiru možda .. ;)
KAKVE NAŠE PRUGE I JADI KAD SAM IŠAO JEDNE GODINE IZ SARAJEVA ZA BUDIMPEŠTU KAO RUMUNIJA ZA VRIJEME ČAUŠESKOG , SA MNOM U VOZU 4 PUTNIKA I 44 POLICAJCA , OD MUKE SAM SE NAPIO I ZASPAO.
Prijatelju stari ispricacu ti pricu, o nesretnom noju i tuznom mladicu
Ova pruga ide kroz centar grada i fala bogu da je propala. Nema vozova i sad se puno mirnije spava.
Tako je, još da je zatvoriti i ovo malo fabrika što radi, ništa ti ne bi smetalo.
Koliko je tu rada i para ulozeno i sad propada.
Nek sad svi vide koliko je Juga jaka bila od 1990-te sve je otislo u p... Materinu, ovi sad samo u dzamije ulazu, bolesni ljudi i bog!!!
A neracunas one sto ulaze u crkve ? Ovu prugu najvise koce oni iz entiteta rs.