Nakon 12 godina
0

Ukinuta naplata putarine između Trebinja i Herceg Novog

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednca Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je ukidanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog veliki poduhvat u funkciji bolje saradnje, razumijevanja i olakšica za građane i privredu.

Cvijanović je rekla da ukidanje putarine mnogo znači u finansijskom smislu posebno za građane ili privredu lokalnog karaktera s obzirom na to da su to ljudi koji češće prelaze granicu i odlaze na crnogororsko primorje.

"Mi smo upućeni jedni na druge i ovo je način da pokažemo da ta upućenost ne smije da trpi bilo kakvu barijeru. Zaista sam zahvalna, mislim da je ovo veliki gest", istakla je Cvijanović novinarima na graničnom prelazu Sitnica, gdje je ozvaničeno ukidanje putarine.

Cvijanović je istakla da veoma cijeni ovaj gest Crne Gore, koji će mnogo značiti i za građane i privredu.

"Ovo je gest koji se uklapa u naše dobre prijateljske odnose u kojima želimo uklanjati barijere, a ne postavljati ih. Mislim da je ovo pravi način da se tako nešto postigne", rekla je Cvijanović.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Cvijanović i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ozvaničili su danas ukidanje putarine na putnom pravcu između Trebinja i Herceg Novog.

Ozvaničenju su prisustvovali i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsejdnik Općine Herceg Novi Stevan Katić.