biznis
468

U Sarajevu otvoren prvi Hotel Residence Inn by Marriott

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Danas je u Sarajevu na Čobaniji otvoren prvi Hotel Residence Inn by Marriott, treći ovakve vrste u Evropi, sa jedinstvenim konceptom dosad, kad su hoteli kod nas u pitanju.

Marriott International je vodeća hotelijerska kompanija osnovana prije više od 80 godina, te danas broji više od 3.800 objekata u 74 države širom svijeta i sa 18 hotelskih brendova.

Ono što je specifično za Hotel Residence Inn by Marriott jeste upravo sam koncept i ono što ga razlikuje od ostalih hotela jeste "sve u jednom" i "domovi dalje od kuće" filozofija, u kojoj je svaka od soba svojevrsni "stančić za sebe". U hotelu se nalazi 75 vrhunski opremljenih jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana, s ergonomski dizajniranim radnim prostorom, uslugom besplatnog doručka i vešeraja.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da prisustvujem današnjem otvaranju Residence Inn by Marriott. Marriott ima oko 330 hotela u Evropi, od čega su dva Residence Inn-a,a treći je upravo otvoren u Sarajevu", izjavio je Klaus Kienzler, direktor Grupe za razvoj, Marriott Int.

Sobe smještene na pet spratova su veličine 35 kvadratnih metara i sve su opremljene kuhinjom sa svim kuhinjskim aparatima i potrepštinama - frižiderom, sudoperom, mikrovalnom pećnicom sa rernom, mašinom za pranje suđa, escajgom...

Hotel pruža i besplatne usluge nabavke namirnica za goste koji pokrivaju troškove samih namirnica. Također, u sklopu hotela u prizemlju se nalazi i mala trgovina u kojoj se mogu kupiti neke od neophodnih namirnica.

"Nismo mogli odabrati bolji dan za svečano otvorenje hotela Residence Inna u Sarajevu. Izuzetno smo ponosni zbog partnerstva sa jednim od najuspješnijih svjetskih hotelskih brendova i odluke SEIC Hospitality d.o.o da sve radove završi na vrijeme", izjavio je na današnjem otvorenju Khaled Al Aboodi, predsjednik Nadzornog odbora SEIC Hospitality d.o.o.