biznis
14

BiH svrstana na svjetsku turističku i hotelijersku mapu

FENA
Najveći svjetski lanac hotela Marriott prepoznao je izuzetan turistički potencijal glavnog grada Bosne i Hercegovine te sa investitorima, kompanijama Lake i SEIC najavio otvaranje dva hotela u samom centru Sarajeva.

Radi se o brandiranim hotelima ''Residence Inn by Marriott'' i ''Courtyard by Marriott'' koji će Sarajevo i BiH svrstati na svjetsku turističku i hotelijersku mapu.

U porodici Marriott pored dva nova hotela koji će se nalaziti u Sarajevu je i više od 4.000 drugih hotela u 72 zemlje svijeta, što je u kombinaciji sa osamdesetogodišnjom tradicijom rada, garant kvaliteta, standarda i prestiža u oblasti hotelijerstva.

  • BiH i Sarajevo su se pokazali kao sve atraktivnije destinacije kako za turistička putovanja, tako i za poslovna. Ovo ukazuje na veliki potencijal u koji treba ulagati, te je to jedan od razloga za otvorenje Marriott hotela. Ono što posebno želim istaći je da je ovo jedinstvena prilika za mlade ljude koji se žele baviti turizmom i hotelijerstvom, s obzirom na to da se otvorenjem hotela pruža šansa i za veliki broj radnih mjesta. Mi ćemo svakako dati povjerenje za rad u ovim prestižnim hotelima bh. mladim kadrovima - kazao je uime Marriott hotela menadžer Kayhan Kilit.

Istakao je da je lokacija hotela izuzetno atraktivna za poslovne ljude jer su u blizini poslovne, administrativne i kulturne institucije.

Otvorenje ''Residence Inn by Marriott'' hotela planirano je do kraja novembra tekuće godine, dok će ''Courtyard by Marriott'' svoja vrata za goste otvoriti na proljeće 2015. godine.