Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pri izboru ovih menadžera prvi uslov bi mi bio da nisu iz državne sise. Osnuj poštenu, privatnu kompaniju ( ne tendersku) , zaposli 10 ljudi, podijeli pristojne Plate, Prijavi radnike, opstani godinu dana i dajte čovjeku titulu najmenadzera. Lako je biti direktor bhtelekoma, elektrodistr Itd"..
Ovo sto ti trazis jednostavno ne postoji...
drzava takve optereti da ne mogu da rade. glavni krivac, umjesto da bude pokretac.
Plati od 10.000,00 do 50.000,00 EURA i dobićeš priznanje. Jer ako imaš para da platiš ili si dobro poslovao ili si budala koja baca pare. Svi hvale privatne preduzetnike, a skoro svi dobitnici javna preduzeća. Nigdje veze.
Mislili ste najbolji robovlasnik?
"Najmenadžer decenije" dobili su generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović" Dajte ba ovom liku kad je tako "sposoban" Krivaju,Pretis ili Konjuh nek' u tim firmama bude menadžer godine !!!! Ovo je kompanija (BHtelekom) koja 1€ ne izveze iz BiH, nego nemilice rasipa narodni novac !!!!
Ja ne znam ko bira ove 'najmenadzere', ali ovo je presmijesno. Milana Bandica se citava Hrvatska stidi (u Zagrebu da ne govorim), popljuvao nas kulturno i na kraju dobio titulu najgradonacelnika? Onaj Cengic iz godine u godinu sve vise potapa Energoinvest (ja sam mislio da je ta firma propala) pa opet naj-nesto. A kad citam popis ostalih firmi (cast izuzecima), imam osjecaj da je '85-ta. Nista, ovdje je recept za uspjeh: ko te vise jeb* u zdrav mozak, taj je veci baja. I narod sretan.
Vala našli ste gdje ćete doći.
Trebali su samo podjeliti nagrade u kategorije (kao sto je to praksa u mnogim EU zemljama) komunalije i firme od kojih drzava ima harja, tj. izboznici, jer je besmislemo da da se direktoru BH Telecom dodjeljuju nagrade a ova firme apsoultno nista ne izvoze vani, tj. u BiH od BH Telecom "izvoza" ulazi tacno 0,00 KM. Vjerovatno ce sljedeci put nagradu najmenadzeru dodjeliti direktoru neke drzavne agencije ili direttoru KP Park (koji su, barem meni3 puta uslužniji nego BH Telecom) i naravno staviti to pod istu kategoriju sa nekim ko izvozi iz BiH određene proizvode a od izvoza svi imamo hajra.
Nije mi jasno kako direktori elektre i hidroelektrana mogu dobiti ovakvu nagradu kad su apsolutni monopolisti!?
Jest tesko biti najmenadzer u BH telecomu..državna firma koja ima monopol. Gdje su uspješni menadžeri iz domaćih privatnih firmi..Violeta, Mepas, AS Jelah, Bingo, Bekto Precisa..
Sad' ce se ovdje u Bosni novih fazona nakupit'.
Ovdje su samo nabrojani neki ljudi koji su nagrađeni, ali ne piše "za šta" su konkretno nagrađeni, tako da bolje da ne gubite vrijeme i čitate ovo.
Ima li iko da nije dobio nagradu?
pa ko je na kraju naj menadžer? sto kategorija nakih
Pane je zaista maher. Izvući tolike pare od ovoliko privatnika... svaka mu čast! Razumijem da gradonačelnici i ministri plate za nagrade, svakako nisu njihove pare. Ali kad privatnik svojim parama kupi nagradu, a ne mora, e to je stvarno vještina. Paneta za ministra!
ze premijera :)
Lako je biti najmanager u državnoj firmi koja ima monopol i gdje nema konkurencije! To ti je isto ko da jedini imaš pekaru u cijelom sarajevu, prodajes 1000000 somuna dnevno jer nam nigdje drugo kupiti a uz to ti država stoji iza leđa.. Joj jako teško postati najmanager u ovakvim okolnostima ;)
Nije tačno da nema konkurencije..samo sto se oni ponašaju kao da je nema. A biti najmenadzer u državnoj kompaniji i na račun građana..pisam mu se u menadžerluk