Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nedostajaće mi hrana......
pametovanja jako puno,a niko nezavrce rukave da sta radi u BIh i da rijesava probleme,SAMO SE FILOZOFIRA NA SVE STRANE.
PA NORMALNO UPRAVU SI POTPUNO UDRUZITI SE U STARE ZADRUGE I PROIZVODITI SVOJE I SVOJ HLJEB JESTI I SVOJU BRIGU VODITI TJ.SVOJ ZIVOT UZETI U SVOJE RUKE,A NE DA SU NAM ZIVOTI I NASI I NASE DJECE U TUDZIM RUKAMA PA ONI ONDA DIRIGUJU KAKO ZELE.SRETNO I SIGURNO NAPRIJED.
ovoj drzavi ni hepek iz nadrealista nebi mogo pomoci...
POSKUPLJENJE JE I BICE SVE VECE I VECE,POSKUPLJUJU HRANU A PLATE ISTE,ALI NEMA VEZE NISMO UMIRALI OD GLADI 93 PA NECEMO NI UBUDUCE. ZEMLJE IMA MOZEMO JE OBRADJIVATI KOLIKO HOCEMO,VODENICA IMA MOZEMO ZITO I PŠENICU I OSTALE ZITARICE MLJETI.TREBA TRUDA ALI SE ISPLATI,NAROD BI SE TREBAO VISE ORGANIZOVATI MIMO DRZAVE ODNOSNO OVIH LOPOVA NA VLASTI,MEDJUSOBNO PREPRODAVATI NAMIRNICE BEZ PDV-a MOZEMO IMATI SVE DOMACE A IMAMO,OD MLIJEKA MESA,VOCA I POVRCA PA DO BRASNA.A ONI NEK KLIKERAJU KAKO DA SEBI OBEZBJEDE PLATE.ILI DA SMJENI OVU BAGRU SA VLASTI PA DA POSTAVIMO MLADI KADAR KOJI CE RADITI U INTERESU OBICNIH LJUDI.A POLITICARIMA ODUZETI SVE STO SU STEKLI DOK SU NA VLASTI SVU IMOVINU I NOVAC.
hoces da sutra jedes? onda izbij tu tvrdoglavost iz te dokazano glupe glave, i radi kako napredne drzave rade. ne ideliziraj propalice zbog egoizma, jer ti je cale bio komunisticki gubitnik. izumi i proizvedi nesto od cega drugi mogu imati koristi, i cijela planeta ce doci ti na prag da te nagradi!
Ovo je problem i zabrinjavajuće,hoćemo li i šta sutra jesti... mada izgleda ima i onih kojima to i nije problem već više brinu gdje je nestao snješko bijelić..prvo da nahranimo djecu i da im obezbjedimo da sigurno izađu napolje, da ih nedočeka metak iz kalašnjikova nekog gangstera čim kroče iz kuće.
sram da ih bude samo poskupljuju, a plate sve nize i nize...
Ovo je tek pocetak,ko se prisjeti standarda prije par godina kad je SDP bio na vlasti jest cete vi g.vn. na kraju.Nije svjesni sta vas tek ceka tuke balkanske.
Sve je tak normalno....
sta ti je demokratija kriva? ko je reko da postoji demokratija u bih? ko je reko da je rat da se konacno odcijepi od jugoslavije okoncan? tvoj komentar je suvisno nespretan i sirov.
Sve ovo ovako i treba tupavom narodu koji nece da shvati da je SDA i SBiH administracija ogromna i da u Federaciji imamo fakticki 10 Kantona ( deset drzavica svaka krcata administracijom, Vladama, Skupstinama, Tuzilastvima, itd itd) + Federalni nivo + drzavni nivo + Javna preduzeca koja posluju u gubitku + masu nekih bezpotrebnih agencija izmisljenih za uhljebljavanja stranackih nepismenjaka itd itd itd I SVE TO GLODJE BUDZET A REALNI SEKTOR NE MOZE JEDNOSTAVNO DA ISPRATI TOLIKE GLODARE I ONDA SU I POSKUPLJENJA I PRINUDNE NAPLATE I BJEDA NEMINOVNOST ... U sustini 90% naroda zivi ispod svakog minimuma i prezivljava da bi SDA adminsitracija uzivala u svim blagodetima demokratije .... Ali \"NAROD ZNA\"
U BIH NIKO NECE DA BUDE SELJAK SVI HOCE DA ZIVE U GRADU NA VISOKOJ NOZI,I DA MOZE KAFANE OBILAZITI.A IMATI IMANJE NA SELU TO JE SAMO ZA PAMETNE LJUDE KOJI ZIVE KAO STO SAD PLACA ZAPAD NAJBOLJE DOMACU HRANU KOJA JE PROIZVEDENA U BLIZINI JER JE NAJ KVALITETNIJA.A PLASTICNIH PAKOVANJA VISE NIKO NECE,JER TA HRANA NEMA UKUSA,JER JE FABRICKA HRANA PUNA HEMIKALIJA I OTROVA.LJUDI HRANITE SE ZDRAVO SA SELA KUPUJTE,A NE PO PRODAVNICAMA KOJE PRODAJU SAMO PLASTIKU OD HRANE.PAKOVANJA PLASTICNA SU SKUPA I NEMAJU KVALITET.
jednostavno matematicki, nasa ekonomija nema smisla da se koncentrira na prehranu, to je samo za ciganske drzave poput hrvatske, srbije, poljske i tako dalje, taman nek nam to oduzmu, i primorace nas da naucimo tehnologiju proizvoditi kao sto je programiranje i slicno. bosanci su prirodno bistri i talentovani. samo sto socijalisti(stetocine) usporavaju snimak, i ne daju nikakve energije podrzavanju konkurenciji u vezi pametnih proizvoda sa inostranstvom i tako dalje.
sta nas narod sam proizvodi,pa nista sve nam je iz srbije i hrvatske,i ond SE I ONI I POLITICARI PREPUCAJU SA CJENAMA PREKO LEDJA OBICNOG GRADJANA.PA PITAJMO SE DOKLE CEMO ZAVIDITI OD NECIJE DRUGE HRANE,UMJESTO DA MI NJIMA IZVOZIMO STO VISE ONI KOPE NASU SIROVINU KOJU PREPAKUJU I OPET NAM NASE PRODAJU DUPLO SKUPLJE.KO JE KRIV TO JE MOJE PITANJE?HVALA