Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kupus i meso daju sarmu.U Bosni je kupus 90%.Objavite plate po vrsti zaposlenja i ne lažite.Sretan je onaj ko ima taj vaš prosjek.
Od svih mojih poznanika koji rade u proizvodnji,nema niko preko 600 km.Većina ih ima između 450 i 550 km.Neznam kako dođu do ovih cifri,jedino kad podjele primanja dužnosnika,koji prime po raznim osnovama do 10000 km i podjele sa dvadesetak radnika.
Privatnici najmanje i neredovnije placaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zamolio bih vas da ne širite dezinformacije. Želimo prosjek plata po sektorima, tj. prosjek u vladi, prosjek tu prosjek tamo itd pa da vidimo čija majka crnu vunu prede...
Bagra. Ajmo se malo 'pljuvati' da nam bude lakše? :)
Pocnite realno pisati kolike su prosjecne plate Molim Vas!!!! Ko god da je vadio tu statistiku nema pojma. Ovo je cista LAZ!!!
N O M I N A L N O ....... sve je više , samo plaća ne raste ....... .
Znate sta mene zanima a i stvarno plakat cu od smjeha kada bude slucaj kako sumnjam, uskoro se treba valjda uvoditi to socialno primanje za nezaposlene koje ce iznositi 50-60% prosjecne plate, hoce onda koristiti ovu statistiku hahaha
Steta sto kvarim prosjek :(
moja raja znaci, unistava prosjek, svi imaju 400-500 maruna
odpusti 200 ministara izaslanika i tih govana i bit ce 1300 KM prosjecna plata :D (imamo ih 260)
A ja frizirane statistike i govana
Opet se iznose netacne informacije i kreira se lista na osnovu plata na budzetu od 30 ili 40 000 mjesecno
Statistika je cisto sranje! Grubo racunajuci od ovih 450000 zaposlenih nek 75% ima platu 600 maraka a onih 25% dobije 1500 maraka dobije se prosjek plate 825 maraka! Prosjek plate obicnih smrtnika je dosta manji od ove cifre koja ne predstavlja nikakvo mjerilo! Nek naprave razrede koliko od ovog broja zaposlenih zaradi platu 300-700KM pa 700-1000KM pa 1000-1500KM itd tad ce biti mnogo jasnija slika fukarastinje, jada i bijede kao i kriminala pljacke i nezasluzeno visokih plata!
Ovom narodu nikad ugoditi. Stalo govore otvarajte fabrike, a onda se žale na male plate. U fabrikama su najmanje. Zato ja pozivam vlast na otvaranje novih ministarstava, agencija, Javnih opreduzeća za gubljenje vremena... tu su najveće plate, prosjek će biti puno veći. Po komentarima se vidi, kako ljudi van Sarajeva slabo žive. Ja u Sarajevu ne znam nikoga ko ima manje od ove prosječne plate, 99% ih ima puno veće, a znam ih koji imaju po 2-3-5-9 hiljada.
ne znam gdje vi živite, nikaragvi? kakvih crnih 8 glava, stidite se jadovi iz kliksa
haj nek se jave ovi što imaju 822... aj znam da je statistički prosjek al et zanima me
a gdje ti živiš?