Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
masAllah!
Allah je najveci!
P.S. Ispravka .Dvije do tri žetve godišnje, jer su u zadnjih 15-tak godina ,\"ozelenili\" i posijali na hiljade hektara... A već su blizu cilja da u potpunosti zadovolje svoje potrebe sa hranom, što im i o omogućavaju izvrsne karakteristike klime, preko 300 sunčanih dana u godini ...
Pa procjene su od 50 godina pa nadalje, a Bog zna.Kada god traže vodu,naiđu na nova nalazišta nafte. I recimoda za 50 godina nestane nafte. A oni će zanekih 15-tak godina sustići jednu Njemačku jer su jedna od zemalja sa nabržim rastom ekonomije na svijetu. Baš će im biti \"teško\" jer će tada biti samo \"100\" godina ispred Balkana, sa već razvijenom hemijskom ,prehrabrenom industrijom,infrastrukturom,proizvodnjom automobila i ko zna šta još će imati do tadai vjreovatno tada najrazvijenijim na svijetu, vjerskim turizmom. \"Jadna majko, \"biće bijeda\" za 50 godina....Pa dovoljna im je samo poljoprivreda u klimi koja omogućava 3 žetve sedmično ! A godišnje ozelene na hiljade hektara novih polja pšenice npr...
\'\' I kad reče Ibrahim: \"Gospodaru moj! Učini ovaj grad sigurnim i opskrbi stanovnike njegove (raznim) plodovima, onog od njih ko vjeruje u Allaha i Dan posljednji.\" (Allah) reče: \"A ko ne vjeruje - pa daću da malo uživa, zatim ću ga natjerati u kaznu vatrom\", a loše li je dolazište! \'\' (2-126 Kur\'an) \'\' i oglasi ljudima hadž!\" - dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih,\'\' (22-27 Kur\'an)
Sve je to lijepo i sve je to ok... ali samo dok ima nafte. sve to nestaje kad nestane crnog zlata. Da arapi imaju samo jednu kompaniju tipa NOKIA e to bi vec bio uspjeh... Izvoz ili bar prodaja unutar arapskog vilajeta... a ovako samo rasipaju novac koji dobiju od nafte prodate u bescijenje. No to je uslov da ih amerikanci nenapadaju i da bi porodica Sauda ostala na tronu...
A ti valjda misliš na \"gigante \" tipa \"Končara\", \"Yuge\", ili na izvrsne budžete susjednih nam zemalja, koji su ravni prihodima jedne općine u Jeddah, S Arabia, naravno mjesečnim ?
Poznatije firme iz Saudijske Arabije: Aramco (Arabian Oil Co), Sabic (Saudi Basic Industries Corp), The Savola Group, Abdul Aziz Al Barahim, Sheikh, Abdullah Taha Bakhsh, Al Amoudi (famille), Al Fahim, Mohammed, Al Ghurair, Abdul Aziz, Al Rajhi Banking Investment Corp., Al Rajhi, Saleh bin Abdul Aziz, Algosaibi, Abdulaziz Bin Hamad, Alsaud, Prince Alwaleed bin Talal, Al-Waleed, Prince, Amir Sager Sultan Al Sudairy, Bin Mahfouz, Khalid, Binladin Group, Cyberia, Dallah Albaraka, Kamel, Saleh… Izvaredna putna infrastruktura/auto putevi, supermoderna telecom mreža, željeznica, luke, vjerski turizam, KlinikauRiyadu ,jedna od najmodernijih na svijetu, proizvodnja pšenice, proizvodnja mliječnih proizvoda,hurmi, jedna od najmodernijih aviokompanija na svijetu. Bogatiji su od cijeloga Balkana i istočne Evrope, izuzev Rusije, zajedno. Građani S. Arabije imaju izvrsne plače,besplatno zdravstvo,školstvo besplatno od osnovne do univerziteta. Možda je u Hrvatskoj ili Srbiji bolji standard ?
Allah je najveci!
Hoces da kazes da nije ISLAMA sada bi na tom prostoru svaki hram imao svoj aerodrom? Kako li krscanstvo nastala i kako li se sirilo? Navedi samo jedan primjer gdje se genocidom i prinudom nije sirilo!
ZBOG \"HADŽA\" JE I NASTAO ISLAM.NAIME MEKA JE U PREDISLAMSKO VRIJEME BILA MJESTO BROJNIH HRAMOVA DESETINA RAZNIH BOŽANSTAVA A ARAPSKI I ŽIDOVSKI TRGOVCI SU MAZALI LOVICU. ONDA SE JE JEDAN MUJO DOSJETIO DA BI BILO DOBRO KAD BI BILO SAMO NJEGOVIH HRAMOVA I SVA LOVICA IŠLA NJEMU I NJEGOVIMA.ONDA JE POKLAO DRUGE I SRUŠIO NJIHOVE HRAMOVE I TAKO JE NASTAO ISLAM.
ŠTO PALESTINCI NEMAJU ŠTA DA JEDU NEMA VEZE. E TO SU ARAPSKA BRAĆA NA DJELU. NEMA GORIH, SEBIČNIJIH, PRLJAVIJIH, BEZDUŠNIJIH LJUDI OD ARAPA. FUJ, BLJAK, PLJUC, BLJUC ...
pravi babuka sinu parking za avione hahaha
BinLaden Group?! Lafo traze Osamu, blokiraju mu neke racuncice i sl. a porodica ga finasira gradnjom objekata koji vrijede milijarde $! Cijelu Mekku je renovirala njegova porodica!
Dzeko jes to ti ?Dzeko znam da si ti na slici.
SILENCEEEEE, I KILL YOU !!!!!!!!!!
Sta je \"gateova\" MIslim da nasi jezici imaju rijec za to.