biznis
0

U februaru prvi forum malih i srednjih preduzeća

FENA
Foto: ITN
Foto: ITN
Finor Consulting Sarajevo u saradnji s organizacijom za razvoj lokalnih inicijativa TALDi iz Tuzle organizira prvi Forum malih i srednjih preduzeća (MSP) koji će se održati 25. i 26. februara u Sarajevu.

Cilj Foruma MSP-a je da na jednom mjestu okupi predstavnike domaćih preduzeća i međunarodnih organizacija, razvojnih agencija, banaka i drugih izvora finansiranja u Bosni i Hercegovini, koji pružaju različite programe podrške domaćoj privredi.

Tokom dvodnevnog trajanja Foruma MSP-a istovremeno će se odvijati izložbeni dio i konferencijski na kome će zainteresirani izlagači vršiti prezentaciju svojih programa i usluga. Također je predviđeno održavanje okruglih stolova na kojima privrednici mogu od izlagača dobiti informacije o dostupnosti i načinu dobijanja fondova za podršku privredi Bosne i Hercegovine.

“Ovaj forum predstavlja sjajnu priliku za privrednike, kao i za organizacije koje podržavaju razvoj domaće privrede da kroz zajedničko djelovanje i uz malo sreće potaknu mašinu bosanskohercegovačke privrede na efikasniji rad”, izjavio je direktor agencije Finor Consulting i organizator Foruma MSP-a Marc Neal.

Pripreme za organizaciju Foruma MSP-a su u već poodmakloj fazi i Finor Cosulting očekuje više od dvadeset izlagača, među kojima i one ključne za finansiranje razvoja privrede u BiH.

Očekuje se da će u radu foruma učestvovati oko četiri stotine domaćih preduzeća.