biznis
0

Tvornica cementa Kakanj obilježila 37. godinu rada

FENA
Tvornica cementa Kakanj obilježila je 37. godinu rada, saopćeno je iz te firme.

Tradicionalno, za sve radnike je upriličen svečani ručak te zakuska za penzionere i porodice poginulih i preminulih radnika uz prigodne poklone. Kao i prethodnih godina, svi radnici i penzioneri primili su i novčane nagrade od Tvornice.

Uime Uprave Društva, Izudin Neimarlija je, obraćajući se penzionerima i sadašnjim zaposlenicima, rekao da i u aktuelnim kriznim godinama tvornica uspješno posluje te ispunjava sve obaveze prema radnicima, a nastoji svake godine podržati i penzionere.

"Mi imamo jasnu viziju napretka tako da nastavljamo s ulaganjima. Ove godine završavamo investicije u rekonstrukciju mlinova cementa, što će nam omogućiti da u isto vrijeme meljemo i proizvodimo različite vrste cementa jer je to ono što se traži na današnjem tržištu", rekao je Neimarlija.

Plan, ne isuviše ambiciozan, od 405 hiljada tona je ispunjen a izvjesno je da će do kraja godine tvornica plasirati oko 420 hiljada tona cementa, najavio je.

To nije mnogo u odnosu na neke rekordne godine, ali s obzirom na stagnaciju investicija i javnih radova, znači da je 2015. bila dosta uspješna godina, zaključio je.