biznis
0

Trgovački centar u Zenici zapošljava hiljadu radnika

FENA
Vlasnik kompanije "Džananović" d.o.o. Zenica Salko Džananović danas je zajedno sa svojim saradnicima objavio da će se svečano otvorenje Trgovačkog centra i hotela "Zenica" u sklopu Poslovno-sportskog centra Kamberovića polje dogoditi 29. februara u 15 sati.

"Nakon 22 mjeseca velikih radova koje je izvodila 31 kompanija iz BiH i inostranstva došao je trenutak da objavimo da će najveći trgovački centar u BiH biti otvoren 29. februara i da će tu čast imati Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, koji je najzaslužniji što je u Zenici došlo do izgradnje ovako savremenog kompleksa", objavio je Salko Džananović, investitor projekta.

Posao u trgovačkom centru i hotelu, dobit će oko hiljadu ljudi. Trgovački centar ima više od 60.000 metara kvadratnih korisne površine i na njegove dvije etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudit će više od stotinu domaćih i inostranih preduzeća.

"Hotel Zenica jedan je od najmodernijih u ovom dijelu Evrope. Raspolaže s 87 savremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim i je i tzv. predsjednički s oko 200 kvadrata. Hotel ima dvije sale za sastanke, kongresnu dvoranu, velnes centar, bazen i mnoštvo drugih sadržaja", izjavio je Ajdin Džananović, direktor hotela "Zenica", prvog bh. hotela s pet zvjezdica.

Investitori očekuju da će trgovački centar dnevno posjetiti i do deset hiljada posjetilaca.