Uspješni privrednik
47

Tomislav Grizelj nominiran za počasnog profesora Akademske unije Oxford

Piše: M. A.
Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode "Grizelj" d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena, nominiran je za počasnog profesora Akademske unije Oxford.

"Forum dostignuća 2019" je velika godišnja konferencija koja okuplja vodeće stručnjake iz svijeta biznisa i akademike iz 48 zemalja svijeta. Naime, ovaj skup je multikulturalni panel koji spaja nauku, obrazovanje, istraživanje i razvoj, poslovanje i investicije.

Tomislav Grizelj, rukovodilac kompanije "Grizelj", nominiran je za počasnog profesora Akademske unije Oxford zbog istaknutih menadžerskih sposobnosti te zbog poslovnog uspjeha njegove kompanije.

"Nekad neko dobija nagradu za životno djelo, nekad neko dobija nagradu za neki svoj poduhvat, ali nominacija za ovu nagradu jednog ovakvog univerziteta zaista je velika čast, ali i odgovornost za jednog čovjeka iz male BiH. To je jedan znak da nas ljudi prate i da znaju identificirati vrijednost, ali i iskazati dobru volju da i mi budemo dio njihove familije ili da i mi budemo nosioci jednog takvog univerzitetskog zvanja", kazao je u telefonskoj izjavi za Klix.ba Tomislav Grizelj.

Ovaj uspješni privrednik ističe kako je veliko zadovoljstvo stajati rame uz rame s velikanima koji dolaze iz zemalja koje imaju višestoljetnu naučnu tradiciju.

"Ja želim da moja nominacija bude podstrek za sve mlađe generacije. Momci iz Tuzle su kreatori robotizirane ruke, to je jedan znak da tu stanuje jedan veliki naučni potencijal i da postoji mogućnost da se to prezentira u svijetu nauke. Međutim, ovo nije samo zasluga Tomislava Grizelja, to je zasluga nekolicine kolega i prijatelja koji su u jednom timu, a ja sam samo prvi među jednakim. U svakom slučaju, bit je u tome da imamo potencijale, da možemo i na kraju da hoćemo", nastavio je Grizelj.