biznis
0

Thomson Reuters otpušta 4.500 radnika

SRNA
Grupacija za globalne finansijske informacije Thomson Reuters saopštila je danas da će smanjiti broj zaposlenih u finansijskom odjeljenju za oko 4.500 do kraja 2014. godine, poslije objavljaivanja izvještaja o padu profita.

Kompanija je ranije najavila smanjenje broja zaposlenih za 2.500 do kraja 2013. godine, a novi rezovi su dublji od očekivanih.

Kompanija u čijem sastavu posluje novinska agencija Rojters prolazi kroz proces restrukturisanja, koji najviše pogađa servis za finansijske informacije koje se dostavljaju trgovcima i ostalim tržišnim profesionalcima, prenio je AFP.

Kompanija je saopštila da joj je neto profit u trećem kvartalu opao za 39 odsto u poređenju sa istim periodom prije godinu dana, na 271 miliona dolara. Ukupni prihodi umanjeni su za tri odsto, na 3,1 milijardi dolara.

Direktor Thomson Reutersa Jjames Smith izjavio je da je kompanija u "pozitivnom zamahu" i napomenuo da finansijsko odjeljenje ostvaruje neto rast prvi put od drugog kvartala 2011. godine.

Thomson Reuters je multinacionalna medijska i informaciona firma sa sjedištem u New Yorku. Nastala je 2008. godine, kada je "Korporacija Thomson" kupila britansku agenciju Reuters.