Investiranje u nekretnine
0

Teletović i Crnogorac kupili stanove u centru Tuzle

Piše: D. Brkić
Kuća porodice Hukić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Kuća porodice Hukić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović i nekadašnji A reprezentativac BiH Gradimir Crnogorac odlučili su dio zarađenog novca investirati u nekretnine.
Kuća porodice Hukić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Kuća porodice Hukić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Od dobro obaviještenog izvora saznajemo kako su Teletović i Crnogorac kupili stanove u modernoj trospratnici izgrađenoj na temeljima nekadašnje kuće porodice Hukić, u užem tuzlanskom gradskom jezgru.

Teletović je, kaže nam naš izvor, kupio pola zgrade, a stanove je na čuvanje povjerio svojim najboljim prijateljima, koje je upoznao u vrijeme kada je iz rodne Jablanice došao u Tuzlu. Gradimir Crnogorac, koji četvrtu sezonu nastupa u Kazahstanu, stan je kupio u komšiluku svoje porodične kuće.

Naime, kuća porodice Crnogorac nalazi se u srcu korza, tako da o Gradimirovom stanu, dok je on u dalekoj azijskoj zemlji, brinu njegovi roditelji.

Nezvanično saznajemo kako je još nekoliko nekadašnjih sportista spremno za investicije u Tuzli, a spominje se kako je jedan veliki košarkaški as svojevremeno bio izuzetno zainteresovan za kupovinu diskoteke u centru Tuzle.