biznis
0

Sutra u podne otvaranje sajma "Gradnja i obnova 2008"

Sarajevo-x.com
U terminu od 27. do 30. maja 2008. godine u Centru Skenderija održava se tradicionalna sajamska manifestacija "Gradnja i obnova 2008“.

U sklopu Sajma bit će održani: 30. Međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije, 18. Međunarodni sajam zanatstva, alata i alatnih strojeva, 3. Međunarodni sajam komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline, 1. Međunarodni sajam privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije, "INTERKLIMA" - 12. Međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija, "INSTAL" - 7. Međunarodni sajam instalacija, rasvjete, elektrotehnike i industrijske elektronike, te "PLAGRAM" - 33. Međunarodni sajam plastike i gume, javljaju organizatori.

Na 13.000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se oko 350 izlagača i suizlagača iz čitavog svijeta na više od 150 izlagačkih prostora odnosno štandova. Na ovogodišnjem sajmu je 50% je novih izlagača, a posebno u segmentu sajma Interklime-proizvoda za hlađenje, ventilaciju, grijanje i sanitarni program za kupaonice i saune. Također će biti prezentirani proizvodi i najnovija dostignuća iz oblasti građevinarstva i prateće građevinske i komplementarnih industrija.

Na nacionalnom štand Republike Hrvatske u organizaciji Županijske komore Sisak svoje proizvode prezentirat će 10 firmi privrednika sa prostora Hrvatske.

Privredna komora Kantona Sarajevo je također učesnik sajma na čijem će se izlagačkom prostoru predstaviti privrednici sa prostora BiH i Kantona Sarajevo. Na sajmu izlažu firme iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Kosova Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Švedske, Švicarske, Poljske, Češke, SAD, Belgije, Velike Britanije, Japana, Francuske, Španija i Turske.

U okviru sajma "Gradnja i obnova 2008“ bit će organizovan 1. Međunarodni sajam privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije, kao središnje mjesto prezentacije novih modela privrednih lakih i teških vozila, dostavnih vozila, mjesto ponude opreme i dijelova, tehnike i tehnologija i usluga u saobraćaju.

Sajam će biti otvoren od 10 do 18 sati, a pratit će ga i stručna savjetovanja. Za izlagače će 28. maja biti organizovano proglašenje najuspješnijih u tri kategorije: dizajn štanda, kreativnu prezentaciju i dugogodišnju saradnju.