biznis
0

Stipe Prlić v.d. predsjednika Uprave HT-a Mostar

FENA
Stipe Prlić (Foto: Arhiv)
Stipe Prlić (Foto: Arhiv)
Članovi Nadzornog odbora HT-a Mostar danas su jednoglasno donijeli Odluku o razrješenju Vilima Primorca na mjestu predsjednika Uprave HT-a i o imenovanju Stipe Prlića na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika Uprave na peiod od šest mjeseci.

Po riječima glasnogovornika HT Mostar Vanje Gavrana, ove odluke stupaju na snagu danom donošenja. Podsjećamo, Vilim Primorac na dužnosti predsjednika Uprave HT-a Mostar bio je od 27. januara ove godine.

Siniša Đuranović, zamjenik predsjednika Nadzornoga odbora HT-a Mostar d. d, kazao je u ime HT-a Zagreb, dugogodišnjeg strateškog ulagača i partnera u HT Mostar s manjinskim vlasničkim udjelom od 39,1 posto, kako HT Zagreb nema prevladavajući utjecaj u odlučivanju te da su odluke koje HT Zagreb donosi rezultat strateškog sporazuma i obaveza prema Vladi Federacije BiH.

Na komenatar da je Nadzorni odbor danas izabrao ponovno čovjeka koji iza sebe ima lošije rezultate poslovanja, Đuranović je ponovio da je HT Zagreb dužan poduprijeti kandidata koje Vlada FBiH predlaži za predsjednika Uprave.

"HT Zagreb očekuje daljnje učvršćivanje strateškog partnerstva s većinskim vlasnikom - Vladom Federacije BiH, i daljnje korake i odluke vezane uz uspostavljanje najboljeg mogućeg sistema upravljanja i razvoja", zaključio je Đuranović.