Za mlade preduzetnike
0

Završena prva faza programa sistemske edukacije "StartUp Challenge"

Klix.ba
uspješno je završena prva faza programa sistemske edukacije za mlade preduzetnike „StartUp Challenge“ u organizaciji Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održana je završna sesija prve faze programa sistemske edukacije za mlade preduzetnike "StartUp, Challenge" u organizaciji Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (CPUZ). Sesiji su prisustvovali predstavnici CPUZ-a, predavači iz akademske i poslovne zajednice, te studenti učesnici.

Kroz proteklih sedam mjeseci, mladi entuzijasti, volonteri Centra, su uspjeli privući preko 250 mladih ljudi, većinom studenata Univerziteta u Sarajevu, od kojih su najbolji sa idejama ostvarili pravo učešća u drugoj fazi ovog programa. Studenti su uživali u predavanjima velikih akademskih imena uključujući profesore i asistente sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, pa sve do uspješnih preduzetnika koji trenutno ostvaruju fantastične poslovne rezultate.

Na svečanoj sesiji uručene su i zahvalnice svim predavačima i organizatorima koji su nesebičnim angažmanom pomogli da se ideja kreiranja svijesti preduzetništva kod mladih ljudi, sprovede u djelo. Članovi Centra entuzijastično započinji pripremu narednih faze s nestrpljenjem čekaju na njihovu implementaciju.

Naime, u sklopu aktivnosti Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem, koji je nastao prije tačno godinu dana sa misijom "Think to survive", organizovan je program sistemske edukacije za mlade preduzetnike "StartUp Challenge". Program se sastoji od tri faze kroz koje će studenti i svi mladi potencijalni preduzetnici imati priliku da svoje ideje za pokretanje biznisa pretvore u djelo. U

U petak, prvog februara tekuće godine, zvanično je završena prva faza i na organizovanoj svečanosti uz prigodan program članova Centra, uručeni su certifikati za najaktivnije buduće preduzetnike. U ovoj fazi preduzetnici su imali priliku odslušati serijal edukacija koje su imale za cilj omogućiti usvajanje naprednih znanja iz oblasti preduzetništva, razvoj svijesti o važnosti samozapošljavanja i preuzimanja inicijative, te u konačnici networking. Realizacija prve faze je započela u mjesecu maju 2012. godine i studenti su u ovom periodi imali priliku učiti o poslovnim procesima koji su najbliži stvarnoj preduzetničkoj okolini, te usvajati teorijska znanja o inovativnim konceptima i temeljnim odrednicama preduzetništva.

Za ostale projekte kao i informacije kako se možete uključiti u rad CPUZ-a i sudjelovati u projektima na kojima rade mladi ljudi, posjetite web prezentaciju.