Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo se zove catch up efekat rastu do normale brzo jer su bile na dnu zbog rata diktature i tako to. poslije ce se taj rast usporiti.
I mi smo 97e imali najveci rast u svijetu... radilo se i gradilo na sve strane poslije rata.
cetnicino,.,., te zemlje su gore od tvoje srbije,., napuhani baloni koji ce da puknu kada Berlin, London i D.C. odluce,., oni su ih napravili oni ce ih unistit,., malo bolje pogledaj ko i kako upravlja kinom i indijom,.,
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
idemo svi u tanzaniju i sjeverni waziristan po lovu.
Njihov uspjeh se mora na necemu odraziti, vjerovatno na Ameriku ili Evropu....Amerika kako znam pljacka Afriku mnogo, gdje Afrikanci za Dijamant dobiju flasu vode, i jos hiljade primjera ima....
sad kad mi europljani navalimo braći u tanzaniju i sjeverni waziristan. Na gumenim čamcima i splavovima.
Nece nam dobro biti nikome sve dok buljimo u statistike vezane direktno za pare i IMF i slicne finansijske institucije. Banke su SEJTAN na ovome svijetu. Banke upravljaju politicarima. Sviju nas prave ovisnim o papiru koji je tako jeftino proizvesti i koji non-stop gubi na vrijednosti.
Fenomen poznat kao ideja konvergencije u ekonomiji ili catch up efekat, odnosno hipoteza da u siromašnijim gospodarstvima dohodak po stanovniku ima tendenciju bržeg rasta u narednom periodu po stopama većim od bogatijih gospodarstava. Jednostavnije rečeno da će siromašnija ekonomija rasti brže od bogatih, a taj rast će naravno opadati kako se bude približavao stabilnom stanju.
pa i Bosna je imala rast BDPa odmah poslije rata 30 posto ali to je zato sto je sve bilo poruseno i nista nije radilo, pa cim se pocelo popravljati ekonomski rast je skakao. Sve drzave nakon ratova i prirodnih katastrofa imaju rast ekonomije ali to ne znaci puno
a ti se Muzafere kupaj, sta nam napravise ovi nasi politicari!
Nikada cuo za Kinu. Gdje je to?
Mijanmar (+8%).... ko bi reko?
Po naslovu kontam reko sad ces vidjeti BiH na spisku, kad tamo nema je ^_^
Ps yebo te, više ne možemo bit ni u društvu Ruande, Mianmara, Etiopije i Uzbekistana ...? ? ? O Albaniji samo sanjat možemo . . .
Đe ćemo mi biti sa novih 100.000 zaposlenih?
u drzavi za covjeka hahaha
Vidi ajkule Bakirove kučkice. :D
ma i BiH je isto rastuća ekonomija , samo je problem što se svaki napredak , rast i suficit dijele sa tri i tako smanjuje prosjek :)
Ma loze nas ovi klixovci...Cuj Papua Nova Gvineja pa tamo jos rostiljaju jedni druge ma daj ba.
Ovaj u Papui Novoj Gvineji prodo dvi kile krompira extra na jacasu pa ekonomija odma skocila ko luda :)
interesantno: -večina zamalja sa muslimanskim stanovništvom, -večina zemalja gde Amerika obara režime i zabada svoje prste.
Trkaju se ko će prije stići u Neo liberalni kapitalizam...
a mi bi ponovo u sirotizam
Etiopija se razvija nevjerovatnom brzinom, iz licnog iskustva sam to vidio. Energoinvest vec 8 godina pored jos brugu stranih kompanija gradi bez prestanka, od autoputeva, dalekovoda, vodosnadbijevanja. Ljudi su u vrlo kratkom roku uvezali toliku zemlju koja nije imala bukvalno nista. Al ono sto je fascinanto je kako prodaju struju gradjanima. Preko kartica, odes na trafiku i kupis kilovata koliko ti treba i kad ti treba. Udjes u kucu, ubacis karticu i trosis, a sve kako bi se sprijecilo uzaludno trosenje struje. Mozes staviti i sat ukoliko zelis, ali vecini ne pada na pamet da to rade. Jer kad ih nema u stanu ne trose nista, dok svi uredjaji i kad su ugaseni trose struju, a da ne govorim da nemas brige oko pegle ili sporeta.