biznis
0

Sindikat "Klasa": Medijski napad na egzistenciju uposlenika "Klasa"

FENA
Sindikalni odbor kompanije "Klas“ d.d. Sarajevo danas je reagirao povodom negativnih natpisa objavljenih posljednjih dana, ocijenivši ih direktnim napadom na egzistenciju više od 1.350 uposlenika te kompanije.

"Mi, uposlenici 'Klasa', svjesni smo da se serijom zlonamjernih i neistinitih natpisa želi nanijeti šteta i nama i našem preduzeću, a na taj način i bh. privredi, pa čak i cijeloj državi. Svjesni smo da je cilj ovih tekstova ugroziti egzistenciju, ugled i napredak 'Klasa'",stoji u saopćenju Sindikalnog odbora "Klasa".

Dalje se ističe da radnici i Sindikat neće dozvoliti da bilo ko diskreditirajući njihovo preduzeće manipulira njihovim sudbinama te da su spremni koristiti sva zakonom dozvoljena sredstva pri zaštiti njihovih interesa.

Također se navodi da je apsolutno netačna tvrdnja da "Klas“ često poskupljuje hljeb.

"Javnosti je dobro poznata činjenica da je "Klas“ 11. januara korigirao cijene osnovnih vrsta hljeba nakon pune dvije i po godine. Sve to vrijeme 'Klas' se odgovorno i savjesno ponašao prema svojim potrošačima i na sve načine, uprkos enormnom skoku cijena pšenice i energenata, pokušavao zadržati staru cijenu hljeba, crpeći maksimalno svoje unutarnje rezerve", navodi se u saopćenju Sindikalnog odbora "Klas“ d.d. Sarajevo.