biznis
10

Sarajevsko party: Predstavljeni limenka Sarajevsko film i boce s plakatima bh. filmova

Klix.ba
Sarajevska pivara d.d. je povodom otvaranja Sarajevsko Summer Screen-a upriličila Sarajevsko party na kojem su predstavljene ograničene serije limenke Sarajevsko film te Sarajevskog u nepovratnim bocama 0,33 l s etiketama na kojima su plakati domaćih filmova.

"Naš najpoznatiji brand Sarajevsko, prvi je domaći pivarski brand koji je sponzor Sarajevo Film Festivala. Sponzorstvo Festivala za nas predstavlja podršku projektu koji doprinosi kvalitetu života građana, promovira našu zemlju u inostranstvu, i već godinama predstavlja Sarajevo kao centar kulturnih događaja. Ograničenom serijom limenke Sarajevsko film i boca Sarajevskog na kojima su plakati bh. filmova željeli smo podsjetiti na dugu i uspješnu historiju bh. kinematografije", rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Ličin.

Sarajevska pivara je u 2015. godini podržala više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja te društveno odgovornih projekata, među kojima su i četiri bh. filma.

Tokom Festivala, Sarajevsko je pokrovitelj mnogobrojnih koncerata i muzičkih evenata u posjećenijim ugostiteljskim objektima u Sarajevu, a centralna lokacija je Dom mladih u kojem je organizirano niz koncerata pod nazivom Sarajevsko after film.