Od 23. jula
154

Sarajevo Summer Market ispred BBI Centra

Klix.ba
Od 23. jula do 23. augusta 2018. godine će na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI Centra) biti postavljen 4. Sarajevo Summer Market, promotivno - prodajni bazar autentičnih domaćih proizvoda.

Cilj ovog događaja je da se krajem jula i tokom većeg dijela augusta, na vrhuncu ljetne turističke sezone u Sarajevu, građanima i brojnim posjetiteljima glavnog grada BiH prezentira bogata ponuda zanatskih i ručno rađenih proizvoda, odjeće i obuče, modnih dodataka, suvenira, autohtone hrane i pića...

Na Trgu ispred BBI Centra će tokom mjesec dana trajanja Sarajevo Summer Marketa biti postavljeno više od 30 drvenih prodajnih kućica, u kojima će zainteresirani kupci moći pronaći razne autentične, domaće proizvode.

Sve zainteresirane zanatlije, kreativci i proizvođači autohtonih domaćih proizvoda za zakup kućica i učešće na 4. Sarajevo Summer Marketu još uvijek se mogu prijaviti putem prijavnog obrasca na web stranici www.sahm.ba.

Organizator ovog događaja je Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i Udruženje ZUP Baščaršija.

I ovogodišnji Sarajevo Summer Market dešava se uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar Sarajevo i BBI Centra, dok su medijski pokrovitelji događaja Antena Sarajevo i Klix.ba.