Promo
129

Sarajevo Resort: Festival prijateljstva već četiri godine jača veze između naroda BiH i arapskih zemalja

Foto: D. S./Klix.ba
Četvrtu godinu zaredom u turističko-rezidencijalnom kompleksu Sarajevo Resort u Oseniku kod Hadžića upriličen je Festival prijateljstva koji ima za cilj njegovanje prisnih odnosa građana iz arapskih zemalja sa Bosancima i Hercegovcima.

Festival traje tri dana, a svakog od njih dešavanja su različita. Prvog dana su dječije igre, drugi dan je najviše posvećen ženama, dok je treći sportskog karaktera. Zamišljen je kao jedinstveni zabavni, kulturni, rekreativni, turistički i poslovni događaj i prilika za stvaranje jačih veza, ali i rušenje predrasuda.

Među posjetiocima Festivala prijateljstva su mnogobrojni domaći državljani, ali svake godine bude i arapskih, njemačkih i turista iz drugih zemalja.

Kako je za Klix.ba kazao direktor Atef Seddik, kompanija Gulf Real Estate, koja je osnivač Sarajevo Resorta, zadovoljna je svojim poslovanjem u našoj zemlji, a za naredni period najavio je i novitete.

"Svake godine proširujemo projekat, a ove je planirana izgradnja dječijeg parka površine 75.000 m2 koji će biti edukativnog i zabavnog karaktera. Family Park, kako je nazvan projekat, imat će sve što je potrebno za cjelodnevni izlet. Za posjetioce planiramo i nekoliko životinja, kao i sve sadržaje potrebne za park takve vrste", kazao je Seddik.

On je dodao da je u okviru Sarajevo Resorta ove godine izgrađen bazen, fitness centar, soba za opuštanje i drugo.

Turisti koji ih posjećuju izražavaju svoje zadovoljstvo ponudom, a kako ističu, među njima nisu samo posjetioci iz arapskih zemalja, već i brojnih evropskih.

Sarajevo Resort, prema obećanjima osnivača, i u budućnosti će se truditi da nadograđuje svoje sadržaje i pruža vrhunsku uslugu.

"Naša kompanija trenutno broji oko 50 radnika iz Bosne i Hercegovine, a do sljedeće godine planiramo taj broj udvostručiti", kazao je Seddik i poručio da su vrata ove oaze u prirodi otvorena za sve turiste koji je žele posjetiti.

Sarajevo Resort je turističko-rezidencijalno naselje otvoreno u oktobru 2015. godine, kapaciteta 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 230.000 kvadratnih metara s vještačkim jezerom površine 12 hiljada kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno više od 220 objekata.

Plan Sarajevo Resorta obuhvata i hipodrom, natkriveni bazen, restoran, sportske terene, supermarket kao i mnoge drugi prateće objekte. U projekat je do sada uloženo više od 30 miliona KM.