Bosnalijek
0

Sarajevo: Održan rafting na Miljacki

FENA
Bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija "Bosnalijek" organizirala je danas u Sarajevu rafting na Miljacki na kojem su sudjelovale ekipe iz Bihaća, Konjica i Banje Luke.

Rafting na Miljacki organiziran je u povodu Dana "Bosnalijeka" koji ove godine obilježava 57 godina poslovanja, a ovim sportsko - edukativnim događajem želi se apelirati na podizanje svijesti o važnosti zaštite okoline. Rafting na Miljacki startao je u podne ispod mosta Šeher-ćehajine ćuprije kod Vijećnice, a cilj je bio most Suade Dilberović i Olge Sučić.

Zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić čestitao je, uime Grada Sarajeva i gradonačelnice Semihe Borovac, djelatnicima kompanije "Bosnalijek" poslovne rezultate sa željom da održi kontinuitet ugledne bh. firme čija je staregija, kako je kazao Jurišić, profesionalizam, kvalitet, odlučnost i vizionarstvo.

Jurišić je naglasio da ovaj, za Sarajevo, neuobičajeni događaj ne predstavlja samo atraktivno spuštanje koritom Miljacke nego i činjenicu da se pažnja javnosti skrene na problem stanja vodnih resursa na području Sarajeva.

On je istaknuo da menadžment "Bosnalijeka" ovakvim i sličnim manifestacijama dokazuje da se slogan te farmaceutske firme "U službi vašeg zdravlja" ne odnosi samo na njene proizvode nego i na ukupno djelovanje u društvenom životu i privrednom razvitku naše zajednice.

Zamjenik sarajevske gradonačelnice Josip Jurišić i direktor "Bosnalijeka" Edin Arslanagić pozvali su građanstvo da se priključe akciji za očuvanje voda i podizanje svijesti o zaštiti prirode i okoliša kao važnog faktora za zdrav i kvalitetan život.