Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BRAT PUTIN BI TREBAO AA SADA PREKO SBERBANKE PONUDITI MANJE KAMATE DA NAROD MALO PRODIŠE I SVOJE KREDITE U ZAPDNIM FAŠISTIČKIM BANKAMA PREBACI NA SBERBANKU I MALO SE ZADUŽI ČISTO DA SVE SADA PLAĆA TOJ BANCI A NE OVIM LEŠINARIMA KOJI OGOLIŠE NAROD U BIH PREBACUJUĆI SE NA FRANAK I KRADUĆI CRNO ISPOD NOKATA OBIČNOM I PREZADUŽENOM ČOVJEKU...VJERUJEMO U NAPORE BRATA PUTINA I NJEGOVU VOLJU I ČAST DA UČINI JOŠ KOJE DOBRO SVOJOJ BRAĆI U BIH I DA ĆE PREKO SBERBANKE RADITI NA TOME DA SE ISPLATI PODIĆI KREDIT I PRI TOME NE UNIŠTITI NI SEBE NI SVOJU BUDUĆNOST...ŽIVIO BRAT PUTIN
Dugo je zapad prodavao svijetu muda pod bubrege, sada će se vidjeti koliko je kapitalizam u krizi.
Sve ce to zavrsiti sukobom zapada i Rusije, ne zbog politickih vec ekonomskih pitanja, ocuvanja valute.
Sretno vam bilo. Ovo je pitanje kredibiliteta, odnosno povjerenja. Zapadne agencije definitivno to nemaju više, a ove Istočne, tek ćemo da vidimo.
Čuj,Idija i Turska imaju BBB,a nisu zadužene i imaju rast preko 5%,a ove zemlje sa dugom većim od bruto gdp,imaju AAA.Nešto tu ne štima.
Pardon,Indija.
Zato sto se ocjena vrsi prema tome da li jedna zemlja moze vracati kredit. Godisnji budzet SAD-a je 1200 milijardi dolara a za kredit se izdvaja 200 milijardi dolara. Dakle Vlada u Washingtonu ima 1000 milijardi godisnje da potrosi. Rast ekonomije od 5% u Turskoj i mal vanjsi dug ne znaci veliki kreditni rejting na koji utice mnogo vise stvari poput valute, visine plata, visina penzija u odnosnu na prihode od penzionog osiguranja (drzava je garant) i ukupni porezni prihodi po glavi stanovnika. Za razliku od Turske, u SADu ne postoji PDV. Dakle: kad budu u skripcu, amerikanci mogu uvesti drzavni PDV (regionalni "tax" postoji) od 5-10% i rijesiti sav svoj problem. A sta ce Turska? I za kraj: dolar je glavna valuta svijeta i gotovo sve se trguje sa njim, sto SAD-u daje status najbitnije i najmocnije nacije svijeta. Sa svim cimbenicima, Turska nema sta da trazi u AAA.
...ispravan potez.
.....kriterij za rad agencije će biti u proizvodnji riže i votke sa cijenama u rubljama i juanu a cijene istih će određivati velike vođe dviju nacija :)))
Evo trećeg svjetskog rata
Kina OK, ali mi ovi Rusi stvarno nisu jasni... Pa dovoljna je cinjenica da je BDP Rusije po glavi stanovnika manji mego Hrvatske...
cudno jbt a hrvati lete u rusiju otvarati firme... ne lupetaj
Pravite se ludi bez veze. Ali to je taj Balkanski mentalitet! Jadan i cemeran. Svi neku "pamet" pokupili, a zivi se od 200 Eura mjesecno. A da ne govorim kako je vecina skolovana. Sve medicinari, matematicari, informaticari, inzinjeri,... 50.000.000 stanovnika na Balkanu a jedna nacija gora i siromasnija od druge. Ali svi su pametni. Svi su nesto. Svi su neko. Hahahha ccc